Първенствата на Висшата лига и останалите професионални дивизии на Англия са преустановени най-малко до 3 април, съобщи Би Би Си. Решението е взето на заседание на Футболната асоциация и лигите в Лондон. 

Премиърлийг може да продължи от 4 април, но само при условие, че заразата с коронавирус е овладяна и властите позволят футболът на Острова да продължи.

Вчера бе обсъждано кръгът в елита да премине на празни стадиони през уикенда. Междувременно обаче положителни проби за COVID-19 дадоха треньорът на "Арсенал" Микел Артета, Калъм Хъдзън-Одой от "Челси" (той обяви днес, че се е излекувал), има съмнения за трима играчи на "Лестър", а няколко тима са под карантина - "топчиите", "Евертън" (и там заради съмнения), "Борнемут", "Манчестър Сити" (Бенжамен Менди сам се е подложил на карантина).

Отменят се мачовете на националния отбор на Англия с Италия и Дания в края на март.

Това означава, че целият световен елитен спорт спира - срокът е между две-три седмици и месец-два. Такива мерки обявиха вече ФИФА, УЕФА (за Шампионската лига и Лига Европа), Формула 1 отложи старта си в Австралия (очаква се слагане на "катинар" поне до месец май), тенисът е във ваканция за шест седмици, всички спортни събития в САЩ са анулирани...

Отнася се също за леката атлетика, голфа, моторните спортове, бокса, олимпийски квалификации във всички спортове и т.н и т.н. Във вторник УЕФА почти сигурно ще пренасрочи за догодина Евро 2020 и ще въведе нови формати в евротурнирите - за да завършат.

Засега Япония казва, че Олимпийските игри (24 юли - 9 август) няма да бъдат местени или отменяни.