Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Двайсетте най-богати хора в света са загубили близо 78 милиарда долара за едно денонощие след най-големия борсов срив на Нюйоркската фондова борса от октомври 1987 година, съобщава списание "Форбс", цитирано от ТАСС и БТА.

Пазарите са все по-обезпокоени от разпространението на епидемията от коронавирус.

Експертите на "Форбс" са изчислили, че най-големи загуби е понесъл ръководителят на "Амазон" (Amazon) Джеф Безос, който след спада на цената на акциите на неговата компания с 8 процента е изгубил близо 8 милиарда долара.

Състоянието на генералния директор на френската група Ел Ве Ем Аш ("Луи Вюитон Мое Хенеси" - LVMH, Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно е намаляло със 7,7 милиарда долара за един ден.

В списъка на "Форбс" са изброени също така ръководителят на "Фейсбук" (Facebook) Марк Зукърбърг със загуба от 5,7 милиарда долара и милиардерът Лари Елисън, собственик на "Оракъл" (Oracle), чието състояние е намаляло с 5,6 милиарда долара.

Вчера водещите индекси на Уолстрийт потънаха с над 9 на сто в края на търговията на фона на опасенията от разпространението на новия коронавирус. Това е най-големият борсов спад от 1987 година.

Коментари

Защо ми съобщавате, че списание "Форбс"....

...е цитирано от ТАСС? Нима не е достатъчно да се каже че това е казано от сп. Форбс?
Darina Ivanova's picture
Darina Ivanova
SummerDreams

Щетите от пандемията няма да

Щетите от пандемията няма да бъде само за тях...
Франк Лойд Райт's picture
Франк Лойд Райт
Франк Лойд Райт

Лицемерие

Леле, живи да ги ожалиш.

Искате да ни разплачете ли?

Не, ние сме спокойни, добре знаем, че мутроолигархията ще намери начин да ни изцака и да си вземе от държавта "загубите". За наша сметка. Малко са на загуба.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.