Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Установени са нови 16 лица с коронавирус в рамките на деня.

Това съобщиха от Националния кризисен щаб срещу коронавируса.

С това случаите на заразени с коронавирус лица у нас стават общо 23.

Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица. По-рано днес по време на редовния брифинг пред ВМА ген.-майор Венцислав Мутафчийски, председател на от Националния оперативен щаб съобщи, че COVID-19 е доказан при други 9 лица - всички от София.

В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия днес са изследвани общо 106 проби.

Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.

Вчера почина 66-годишна пациентка, настанена заедно със съпруга си в столичната болница "Пирогов". Мъжът ѝ е в критично състояние, съобщи по-рано през деня Мутафчийски.

Става въпрос за хора с най-различна история. Те са в различни възрастови групи. Чрез Националната референтна лаборатория са установени 6 случая на положителни лица. Четири от тях са поставени под карантина в Белодробната болница и са изследвани, тъй като са били контактни с починалата жена. Нямат клинични оплаквания. 

От взетите от ВМА три потвърдени проби, едната е на жена, която е настанена в болницата. Тя е била придружителка на конференциите на лекарката, за която вече беше установена, че е с коронавирус. Тази жена е в средно тежко състояние, с двустранна пневмония.

Всички останали - четирима - са с леки или никакви симптоми, като се очаква да бъдат доведени в някои от болниците и поставени под карантина.

Футболистът на "Левски" Найджъл Робърта ще бъде изследван утре, след като днес е постъпил в болница. Той е пътувал в чужбина, обясни генерал Мутафчийски.

Снощи "сините" обявиха, че техен играч е с температура и симптоми за вирусно заболяване, поради което лекарският щаб е изолирал отбора.

Найджъл Робърта е холандец, беше привлечен на "Герена" през лятото.

Ключови думи

Коментари

Франк Лойд Райт's picture
Франк Лойд Райт
Франк Лойд Райт

Истината

23 са им известните случаи. Това число трябва да се умножи минимум по 30, за да се види реалната картина, а тя е поне 700. Което означава, че в рамките на седмица ще бъдат над 10 000...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.