Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Световният сектор на бизнес пътуванията се очаква да загуби приходи от около 820 милиарда долара, близо половината от които в Китай, заради корпоративните ограничения за командировки в резултат на епидемията от коронавирус. Това прогнозира Световната асоциация за бизнес пътувания (GBTA), цитирана от Ройтерс, предава БТА. 

Азиатското направление е най-силно засегнато, като три от четири компании съобщават, че са отменили или отложили всички или повечето бизнес пътувания до Китай, Хонконг, Тайван и други азиатско-тихоокеански страни, сочи изследване на браншовата организация.

Най-новата й оценка е доста по-висока от февруарската прогноза за загуби в размер на 560 милиарда долара.

Бързо разпространяващият се вирус, тръгнал от централния китайски град Ухан, отне живота на над 4000 души, повечето в Китай, нарушавайки бизнеса по света, припомня Ройтерс.

"Влиянието върху сектора на бизнес пътуванията и върху по-широката икономика не може да се подценява", предупреди главният оперативен директор на асоциацията Скот Соломбрино.

Очаква се Китай, който отчита срив от 95 процента на бизнес пътуванията след епидемията, да загуби 404,1 милиарда долара приходи, следван от Европа със 190,5 милиарда долара.

Авиокомпаниите и хотелиерите, които обикновено печелят най-много от коропоративните разходи, понесоха голям удар заради продължаващото разпространение на вируса, отбелязва групата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.