Мач Антъни Джошуа - Кубрат Пулев на 20 юни в Лондон трудно може да има, ако заради мерките срещу коронавируса трябва да премине без публика, заяви Еди Хърн, мениджърът на световния шампион пред "Скай спортс".

В британските медии се спекулира, че е надвиснала опасност за "карантина" и на този боксов сблъсък, ако епидемията не бъде овладяна. Covid-19 вече се отразява много сериозно на световния спорт, под заплаха са Европейското по футбол (12 юни - 12 юли), Олимпийските игри в Токио през август и т.н. и т.н.

Двубоят за световната титла в тежка категория между Джошуа и Пулев беше договорен преди дни, а негов домакин е откритият през миналата година стадион "Тотнъм Хотспър" - един от най-модерните в света. Очакват се около 70 хиляди души на арената.

"Имаме натоварен график и аз се надявам, че всичко ще се случва по план", коментира Хърн пред "Скай спортс", визирайки пресконференциите с участието на двамата боксьори в Европа и Америка.

"Лично за мен боксът е уникален в много отношения, включително по отношение на участието на феновете в момент, в който такъв мач се явява много важен в кариерата на един боксьор, продължава един от най-влиятелните мъже в професионалния бокс. - Не виждам как ще организираме мач при закрити врата - без публика. Как си представяте Антъни Джошуа да излезе срещу Кубрат Пулев пред вас, мен и още един човек?"

"Публиката е интегрирана част от драматичните аспекти на бокса и това го прави и телевизионен продукт... Но ние сме в ръцете на правителството по тези решения и всичко е в интерес на страната и на британците. Ще става каквото ще става. Засега всичко е нормално и ние сме в очакване вълнуващите събития да се случат така, както сме ги планирали", продължава Хърн в същия дух, давайки пример и за евентуален мач между Олександър Усик и Дерек Чисора.

Планираните пресконференции с двамата боксьори са в Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис. По договор 15 хиляди билета са предвидени за българи, пуснати в продажба като отделен пакет. Срещу Пулев шампионът Джошуа ще защитава три титли - на WBA, WBO и IBF, на която Кобрата е официален претендент.