Кубрат Пулев обяви, че договора за мач за световната титла в тежка категория срещу Антъни Джошуа е подписан. Двамата ще излязат един срещу друг на стадион "Тотнъм Хотспър" в Лондон на 20 юни.

ОФИЦИАЛНО: Кубрат Пулев се изправя срещу Антъни Джошуа! Датата е 20-и юни, на новия стадион на “Тотнъм” в...

Публикувахте от Kubrat Pulev в Понеделник, 2 март 2020 г.

 

Българинът е официален претендент на IBF. Сключването на контракта означава, че няма да има търг за правата върху срещата на 3 март в централата на IBF в Ню Джързи.

Щабовете на двамата дълго не можеха да се разберат - от началото на годината. Първоначално Кобрата не искаше да се бие с шампиона на негова територия. Мениджърът му Еди Хърн твърдеше, че и финансовите претенции на Пулев били "твърде високи".

Наскоро Кубрат предизвика опонента си в интервюта и в социалните мрежи, като заяви, че е приел всички "унизителни условия" на Джошуа и Хърн.

Пулев трябваше да излезе срещу именития и съперник през есента на 2017 г., но се контузи малко преди срещата.

Междувременно Дионте Уайлдър активира клаузата за трети мач срещу Тайсън Фюри за титлата на WBC. Според американския промоутър на британеца - Боб Аръм, който представлява и Кубрат Пулев, двамата ще се бият отново на 18 юли в Лас Вегас. Или около тази дата, но със сигурност пак в САЩ.

През миналия месец Фюри спечели с технически нокаут срещу Бронзовия бомбардировач и го детронира с колана на WBC. Двамата завършиха наравно в края на 2018-а, когато се срещнаха за първи път.

Така сблъсък, обединяващ всички титли, може да се договори не по-рано от края на тази година. Ще е много по-лесно, ако противници в него са Джошуа или Пулев и Фюри.