Антъни Джошуа прогнозира, че ще нокаутира Кубрат Пулев в 11-ия рунд на мача между двамата на 20 юни на стадион "Тотнъм Хотспър" в Северен Лондон. Това е първото изявление на световния шампион в тежка категория, след като боят му с претендента на IBF беше договорен преди броени дни.

Кобрата загуби от Владимир Кличко мач за титлата през есента на 2014 г. През 2017-а двубоят му с Джошуа беше отменен заради контузия. Сега българинът получава нов шанс.

"Той е в играта от известно време, коментира британецът пред букмейкърската компания "Уилям Хил". - Стигна до най-високото ниво и беше победен. Има богат опит на ринга. Сега получава нов шанс и определено ще опита да се справи по-добре. Очаквам да срещна по-шлифован и по-умен Пулев. А той умее да удря силно, има няколко нокаута в кариерата си. И не само може да удря, а и да се движи добре. Силен е."

"Нашите стилове си приличат. Така че със сигурност ще стане добър мач. Ще се боксираме, а хората ще видят някои умения. И определено ще видят нокаут - срещат се двама нокаутиращи боксьори", продължава шампионът.

Запитан в кой рунд очаква да нокаутира Кубрат Пулев, Джошуа отговоря:

"В 11-ият."

Антъни Джошуа (30 г.) има 24 мача, 23 победи, една загуба и 21 нокаута. Той е носител на три световни титли. Кубрат Пулев (38 г.) е записал 29 двубоя в професионалния бокс, победите му са 28, има едно поражение и 14 нокаута. Не е ставал световен шампион.

Междувременно мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, отново говори за потенциален мач между Антъни и Тайсън Фюри - в края на годината. Това ще стане възможно, ако и двамата победят през лятото. Джошуа излиза срещу Кобрата, а Фюри среща да трети път Дионте Уайлдър, вероятно в средата на юли.

Според Хърн преговорите между щабовете на британските боксьори продължават.