Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Насрочената за идната седмица пленарна сесия на Европарламента ще бъде преместена от Страсбург в Брюксел.

Новината обяви тази вечер председателят на ЕП Давид Сасоли.

Причина са рискове, свързани с коронавируса.

„В 18 часа днес (19 часа българско време – б.р.) получих актуализиран доклад на медицинската служба на Европарламента за развитието на COVID-19, според който рисковете за здравето са сметнати за доста високи, ако сесията се състои в Страсбург.

Въз основа на тази оценка и заради форсмажорни обстоятелства реших, че не са налице необходимите условия за безопасност за обичайното местене на Европарламента в Страсбург през следващата седмица“, пише Сасоли в съобщение, изпратено до всички евродепутати и служители от персонала на ЕП.

Той е информирал френските власти за решението си.

Преместването на сесията е в съответствие с договорите на ЕС.

В понеделник ЕП реши да ограничи част от действията си в следващите три седмици като предпазна мярка срещу разпространението на коронавируса. Забранени бяха външните посещения и бяха отменени изслушванията на гости експерти пред парламентарните комисии. Тогава обаче бе съобщено, че сесията в Страсбург ще се състои по план.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.