Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Над 3000 души са заразени от коронавирус в Италия, починаха над 100. За да се спре разпространението на епидемията, властите решиха да затворят всички училища и университети. Карантината засега е до 15 март. Досега бяха затворени само училищата в Северна Италия.

Икономическите последици за страната са огромни – говори се за загуби от 7,4 милиарда евро досега, като най-тежко ударени са туризмът и гастрономията. Всички спортни събития до 3 април ще се провеждат без публика. Хората на възраст над 75 години са съветвани да останат по домовете си до отминаване на пика на епидемията.

Броят на заразените обаче се покачва рязко от ден на ден и лекарите все още гадаят каква е причината Италия да пострада толкова по-тежко в сравнение с другите европейски държави. Според някои мнения основна причина за това са големите китайски колонии и оживеният обмен с Китай. В Италия има голяма общност от китайски бизнесмени, които държат над 2500 фабрики за текстил, основно около центровете на зараза.

В тези фабрики работят 27 000 китайци легално, но по оценка на властите има и поне 13 000 нелегални. Към това се прибавят и шивачки от по-бедни европейски държави като България. Не е тайна, че голяма част от хората в Дупница се препитават именно в тези фабрики, както и от продажби на коли втора ръка. Според официални данни над 15 хиляди българи живеят в засегнатите райони.

Заради наличието на голям брой нелегални от Китай властите са затруднени да регистрират и следят всеки в огнищата и вероятно това е една от причините за бързото разнасяне на болестта.

Текстилните фабрики в Италия произвеждат така наречената „пронто мода“ или бърза мода. Това са евтини дрехи с ниско качество, но по последен писък на модата за хора, които не могат да си позволят луксозните модни марки. Дрехите освен в Италия се продават и в Германия, Испания, Франция, без да се налага магазините да чакат седмици за контейнери от Китай. Нито пък да плащат мито.

Фабриките често са проверявани заради лошите условия, при които се работи. Според правозащитници хората в тях често се трудят по 14 часа на ден, а месечно взимат по 200-300 евро.

Коментари

hallucination tasd's picture
hallucination tasd
MHallucinatioN

Да, ама не

Повечето италианци, с които съм разговарял обвиняват Конте за малоумната му реакция. Иначе текстилни фабрики има навсякъде из Франция и Италия.
 's picture

Питащият

Чумата

Докараш ли плъховете , плъзва чумата . Италианските младежи мързелуват , 25% нито учат нито работят , а вкарват китайци . В същото време дълговете растат. Ботушът ще фалира , а с него и еврозоната ще изгърми яко .Не е ли абсурд да се повишава възрастта за пенсиониране в цяла Европа защото работещите намалявали , и в същото време поне 20% от младежите нито да учат нито да работят . Ами така ще е като са по едно на мама и тати и ги гледат като писани яйца . В същото време тази младеж не само сне работи , но и не създава семейство и деца . На една млада жена се падат под 1,6 раждания . Тотален разврат и мързел . Европа се самоубива .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.