Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Към този момент няма регистриран случай на коронавирус у нас. Това съобщиха в четвъртък на редовната си сутрешна пресконференция от Националния оперативен щаб. 

„Пробите, които са изследвани в трите предназначени за това лаборатории, са отрицателни за коронавирус. За пореден  път беше осъществен междулабораторен контрол. За последното денонощие във ВМА са приети още 11 души, които ще бъдат тестувани, каза шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, който оглавява кризисния щаб.

12 проби са изследвани във ВМА и 12 в Националната референтна лаборатория и 3 във Варна – всички са отрицателни. Бил е осъществен и междулабораторен контрол с по 6 разменени проби, които са потвърдили отрицателния резултат

Мутафчийски добави, че се разширява кръгът на лицата, които подлежат на тестуване.

"Освободени са двама след изтичане на определения период на карантина. Инфекциозните отделения в голяма част от страната вече са пълни, особено в източната и в централната. Но подобна е ситуацията и в Благоевград, където няма нито едно свободно легло", добави ген. Мутафчийски.

Директорите на болници трябва докладват какви допълнителни мерки могат да вземат, ако се появи коронавирус в България

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.