Антъни Джошуа отправя лаконично добри думи за Кубрат Пулев пред "Скай спортс", цитиран от БГНЕС. Още от неделя - ден, след като Ей Джей си върна световната титла в тежка категория след победа по точки над Анди Руис в Саудитска Арабия, се заговори, че Кобрата е следващият съперник на шампиона в качеството си на официален претендент на IBF.

“Той има страхотна основа от аматьорския бокс, брат му също е боксьор. Скоро ще се изправи срещу мен като официален претендент”, коментира Джошуа пред "Скай спортс" в материал, в който британецът коментира качествата на останалите големи имена в дивизията.

Вчера мениджърът му и промоутър Еди Хърн заяви, че ще проведе комуникация с IBF и WBO за това коя защита на титла да е първа. Той допусна, че това ще е за колана на IBF, съответно още идната пролет може да се организира мач срещу Кубрат Пулев. Споменава се и арената на сблъсъка - 62-хилядният стадион на "Тотнъм" в Северен Лондон.

Изказванията на Хърн не минаха незабелязано и за букмейкърските къщи, които веднага определиха Кобрата за фаворит за следващ опонент на Джошуа. Според "Скайбет" коефициентът това да се случи е 1,44, докато ставката за Александър Усик (кандидатът на WBO) е 3. Коефициентите за Дилиан Уайт, Дионте Уайлдър и Тайсън Фюри са над 10.

Ето какво казва Джошуа и за другите си потенциални съперници в близко бъдеще:

Александър Усик (Украйна): "Той идва от страхотна боксова школа, която те учи да удряш и да не те удрят. Изучавам Усик, за да съм наясно с неговите силни и слаби страни. Нямам търпение да се изправя срещу това предизвикателство."

Дионте Уайлдър: "Много е талантлив, има голям опит, от което се нуждае всеки боксьор. Веднъж стигнеш ли нивото на световен шампион, няма връщане назад. Неговият път към успеха е изработен перфектно, така че поздравявам него и екипа му."

Тайсън Фюри: "Вдъхновява се от Мохамед Али. Умее да говори, умее и да се бие. Талантлив боксьор."

Дилиан Уайт: "Дилиан се представя добре и изчисти името си от всякакви обвинения (за допинг, бел. ред.). Той е като боен кон, силен, подготвен... Готов съм отново да се бием."

По-рано днес в Пловдив, където в събота има боксова гала с участието на Тервел Пулев, адвокатът на Кобрата Джон Уърт обяви, че в сряда очаква писмо-предложение за мач с Джошуа от Еди Хърн. В документа ще има конкретни параметри.

Ако българската страна приеме, в следващите 30 дни мачът трябва да бъде договорен, след което ще се направи търг за мача.

"Аз съм претендент №1 на IBF, има си правила, които трябва да се спазват. Готов съм да се изправя и срещу Джошуа, и срещу всеки един, който ми се изпречи на пътя, коментира пък на поредна пресконференция Кубрат. - На 90% съм сигурен, че мачът ще е с него. Смятам да го победа здраво и дори да го нокаутирам."