ЦСКА-София избегна нов срам и успя да измъкне 2:1 срещу "Ботев" (Враца) в четвъртфинал за Купата на България на стадион "Българска армия". Домакините направиха обрат в последните минути, възползвайки се от грешки в защитата на гостите.

Даниел Генов даде аванс на врачани в 22-ата. Едвин Джеси изравни в 67-ата, а в 89-ата Ахмед Ахмедов спаси сезона на ЦСКА-София.

Ахмедов дебютира за "червените", след като беше привлечен през зимата от "Дунав" (Русе). Той замени освиркания Али Соу и участва в гола на Джеси, а малко преди края сам прати топката в мрежата, асистиран от Стефано Белтраме.

За първи път, откакто Гриша Ганчев е на стадион "Българска армия", агитката на отбора в сектор Г публично изказа недоволство от него. "Господине, докога ще си играйкаме?", гласеше огромен транспарант. Преди около две години бизнесменът заяви, че и занапред ЦСКА-София и "Левски" ще си "играйкат" за второто място, тъй като първото е "капарирано" за "Лудогорец".

Двубоят на "Армията" неочаквано се оказа интересен, макар че и той потвърди слабата форма на ЦСКА-София. Домакините играха незадоволително до гола на Генов, дошъл при разбъркване в 22-ата минута. В 33-тата Соу за пореден път изтърва от чиста позиция и си навлече гнева на публиката на ЦСКА-София. 

В 48-ата той удари греда след хубав пробив на Джеси. "Червените" изглеждаха различно след антракта, поне играеха с повече желание и амбиция. Така се стигна до изравнителното попадение. 

В 74-ата "Ботев" едва не си върна водачеството в резултата. Петър Занев изби топката пред голлинията, бита от Доминик Янков след грешка в червено.

Домакините натиснаха в края и усилията им бяха възнаградени.

По-рано днес носителят на трофея "Локомотив" (Пловдив) победи ЦСКА 1948 на "Лаута" с 2:0. Димитър Илиев откри от дузпа в 42-ата мин, а в 67-ата Бирсент Карагерен бе точен за 2:0.

В сряда е двубоят "Ботев" (Гълъбово) - "Ботев" (Пловдив), а в четвъртък "Левски" приема "Лудогорец" от 19 часа.