Синът на Васил Божков - Антон вече е обвиняем за пране на пари по поръчение на ОПГ с ръководтел Васил Божков. Той е задържан с прокурорско постановление за 72 ч, предстои от съдът да се иска постоянен арест.

Това стана ясно от думите на говорителката на главния прокурор Сийка Милева.

По-рано БНТ съобщи, че Антон Божков е на разпит в сградата на Националното следствие на бул. „Г. М. Димитров“ в столицата.

Синът на хазартния бизнесмен Васил Божков е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура.

По информация на обществената телевизия на Антон Божков е било повдигнато обвинение по разследването за хазартната афера.

Самият Божков вече има общо 11 повдигнати обвинения, първоначално седем - като ръководител на ОПГ, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба, за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности плюс изнасилвания и убийства.

Вече има повдигнато обвинение и срещу жената на Васил Божков Елена Динева, тя е привлечена като част от организираната престъпна група на мъжа си.

В четвъртък Апелативният спецсъц отмени паричната гаранция от 1.5 млн. лв. и наложи постоянно задържане под стража на Динева.

Тя бе арестувана в съдебната зала след края на заседанието. Като преди това прокуратурата поиска съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", като преди това представи ново доказателство по делото.