Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Хонконгският медиен магнат Джими Лай, отявлен критик на Пекин, и двама продемократични активисти бяха арестувани днес от полицията за участие в незаконна проява, съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс.

Лай, който е милионер и е финансов покровител на продемократичното движение в Хонконг, бе отведен от дома си. Една от медиите, на които Лай е в ръководството, съобщи, че той е обвинен в участие в неразрешено от властите шествие на 31 август.

По същите обвинения са арестувани днес и двамата активисти, съобщи Кейбъл ТВ.

Арестите бяха извършени на фона на относително спокойствие в Хонконг след месеци на антиправителствени протести.

Властите в Хонконг арестуваха над 7000 души за участието им в протести. Не е известно колко от тях още не са пуснати на свобода.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.