Краля на футбола Пеле от месеци не е излизал от дома си, тъй като се движи трудно и това "малко го е депресирало". Това казва неговият син Единьо пред бразилската телевизия "Глобо".

В края на миналата година легендарният бразилец влезе в болница заради уринарна инфекция, а преди това претърпя операция за подмяна на тазобедрена става. През 2019-а при публичните си изяви се появяваше в инвалидна количка.

"Той е отчужден и самотен, казва Единьо за 79-годишния си славен баща. - Представете си - той е Краля, винаги е бил такава импозантна фигура, а вече не може да ходи самостоятелно. Срам го е от това, не иска да излиза навън, не иска да го виждат. Практически не прави нищо. Вече е доста немощен."

"Рехабилитацията му след подмяната на тазобедрена става не мина по най-добрия начин. Трябваше да ходи с проходилка и това го депресира малко", добавя бившият вратар.

Здравословното състояние на Пеле започна да се влошава от 2015 г. насам - той няколко пъти трябваше да влиза в болница, включително за операция на простатата.

През юни тази година ще се навършат 50 години от Световното в Мексико, на което Бразилия - с Пеле в състава, спечели третата си титла. Тя е последната за №10.

Пеле вкара 1281 гола в 1363 мача в 21-годишната си кариера. За Бразилия тези числа са съответно 77 и 91.