Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев увери, че отборът ще завърши сезона след днешната си среща с треньорите и играчите на "Герена".

Клубът изпадна в тежка финансова ситуация покрай случващото се с Васил Божков и неговите партньори в лотарийния бизнес. В петък Колев информира за ситуацията "сините" привърженици. Те се нагърбиха да подпомогнат любимия си отбор с акции. 

„Заведени са дела срещу клуба, но не са 21, така Колев отговори на въпрос за интервю на клубния адвокат Иво Ивков, в което той разкри за искове към "сините". -  Те бяха толкова и когато ние дойдохме в "Левски". Няма нищо ново по този казус.

Поговорихме с футболистите на спокойствие в съблекалнята. Мисля, че така беше честно спрямо тях, за да са наясно каква е ситуацията. Нямаше въпроси от тяхна страна. Треньорът (Петър Хубчев, бел. ред.) също говори и беше по-спокоен от мен. Аз също съм спокоен, не съм притеснен.“

Павел Колев призна, че "Левски" вече се оглежда за клубове, на които да продаде някои от звездите си с цел да закърпи бюджета. Досега финансирането идваше от "Национална лотария", която до дни престава да съществува след приемането на промените в Закона за хазарта. Афишираното намерение подкрепата да продължи е неясно, както и формата, обясни шефът. 

„Възможно е да се стигне до продажба на играчи. Трябва да е скоро, конкретни оферти няма. Възможно е и да се закрепи бюджета с нови спонсорски и рекламни договори. Няма вариант да не доизкараме сезона. Ако трябва, ще го доиграем с футболистите, които останат. Винаги може някой да напусне”, добави Колев.

Бившият журналист вярва в играчите и тяхната мотивация.

„Важно е да ги видите на тренировка и какво ще направят в събота на мача (срещу ЦСКА-София, бел. ред.). Дано да са кучета. Аз също ги смятам за такива, рече директорът. - Има много спекулации дали ще остана в клуба. Четох, че са ме отписали. Аз съм тук и няма да мръдна, докато не се стабилизират нещата. Това също им казах. Футболистите си бяха доста сплотени и преди тази ситуация. Надявам се да останат така. Нямам комуникация с никой от собствениците.”