Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Той не ни е избирал. Как ще свали нещо, което го няма".

Това бе първият коментар на премиера Бойко Борисов по повод изявлението на президента Румен Радев, че сваля доверието си от кабинета.

Борисов допълни:

"Пряка намеса в независимоста на властите, точно обратното на това, което винаги е говорил. Откъде накъде ще се коментира по такъв начин едно управление. И днес социологическите агенции дават,че ГЕРБ е първа полтическа сила Той е на настроения малко. Явно, че проблемите, които има с прокуратурата, от които ние сме се дистанцирали, дори съм забранил да се говори...".

Борисов припомни, че преди няколко дни президентът е казал пред чуждестранни дипломати, че България води стабилна и балансирана политика. Той се учуди от твърденията на държавния глава, че България се поставя в услуга на чужди държави. И припомни, че "някой шпионин сме го изгонили". Борисов каза още, че в 11.00 е подписал резолщция върху искане на президента за това министъра на икономиката Емил Караниколов да участва в негово мероприятие.

"Нямаме никъде пресечни точки освен безмислените КСНС, на които нищо не се е решило, даже ще ме облекчи", каза още Борисов.

И допълни:

"Винаги съм бил 20 часа в услуга на народа. Съжалявам, че си е изпуснал нервите. Проблемът му не е с правителството, с други независим институции".

Борисов каза още, че "с новия главен прокурор работим по друг начин". И обясни:

"Не идва в сряда на тези срещи, които правихме".

За пореден път той заяви, че няма да се кандидатира за президент.

Борисов изтъкна, че главният секретар на президента Димитър Стоянов е привиквал със СМС прокурор "когато има разследване".

"Аз за един СМС, след като бях разговарял с г-н Панов отидох лично във ВСС да се обяснявам, ме направихте на луда калинка. а той си привика прокурорите, когато има разследване. Това е проблемното", каза още Борисов.

И допълни по адрес на Стоянов:

"И сутринта ми дава оценка - келеш такъв".

По време на изявлението си премиерът нарече репортерките "мисирки", след което неколкократно се извини.

 

 

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А!!!!

То и ние задавахме тоз въпрос, когато твоето магаре свали политическото си доверие от правителството на Орешарски.. Ама за твоето магаре - може.. За други - не може!! Ми то светъл пример са следва в президентството..
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А за 20-те ти часа работа..

И туй го знаем: " Когато не мога да заспя, особено когато нещо важно има да се случва, гледам тавана и си проигравам различни варианти. Случва се да стана в 3-4 ч. сутринта и звъня по телефона на колеги министри или шефове на агенции, ако имам да си изясня даден въпрос. Когато не мога да намеря някой, пращам патрулката да им каже да вдигнат телефона, защото има някои, точно семейните. Имам такъв случай, звъня неколкократно на колега, питам "Спиш ли?", никой не спи, всеки вика „Не, не, как ще спя?“ и в това време чувам жена му да вика: „Кой идиот ти звъни по това време?" ( 3 януари 2016 г., интервю пред в. "Труд", разсъждения за това кога имат право министрите да спят и кой е идиот.)

Калин

Радев дълбае дъното със своята некомпетентност ! Изрази като "реформа на валутния борд" показва , че темата е безкрайно далечна на фуражката, назначена от Решетников. Той никога не е имал доверие в правителството, че сега да го сваля. Всъщност така се обезличи като президент, че вече няма разлика между него , Нинова или Таско Арменков. Що не вземе да свали доверието си и от Главния прокурор. Не съм гласувал за Първанов, но той имаше повече акъл и имаше някаква мярка в изказванията си. Този човек е много тъп. Много. Свалял доверието си... Колкото до неговия секретар "Митко", той може да изпраща СМС-си само на любовницата си, не и на Главния прокурор. Последния има пресаташе, секретар, там се звъни.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А това,

че си забравил как се пънеха с Дянков да "управляват" сребърния фонд.. Си е твой проблем.. Щото сега валутния борд го променят в преходните разпоредби на друг закон.. Но гаранция, че с последващата поредна поправка на ЗДвижение по пътищата в преходните разпоредби няма да се отмени решението на НС - мяма еврозона, ако курсе не е същия, ИМА ЛИ? Иначе - вервай си на Мента Стоянова и Данчо Ментата.. Колкото искаш.. Другите имат същото право да не им вЕрват..
Франк Лойд Райт's picture
Франк Лойд Райт
Франк Лойд Райт

Калчо,

Изразът "реформа на валутния" борд има много смисъл, за тези които разбират същността и принципа му на работа.
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Когато "Ало, Ваньо!" и "Ти си

Когато "Ало, Ваньо!" и "Ти си го избра!" говори за другите, че нарушават независимостта на властите, това е безмерна наглост и безсрамие. В тази морална оргия, в която вкара България, той е убеден, че всички около него са идиоти!
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

само не знае

колко е прав. Няма го доверието.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.