"Той не ни е избирал. Как ще свали нещо, което го няма".

Това бе първият коментар на премиера Бойко Борисов по повод изявлението на президента Румен Радев, че сваля доверието си от кабинета.

Борисов допълни:

"Пряка намеса в независимоста на властите, точно обратното на това, което винаги е говорил. Откъде накъде ще се коментира по такъв начин едно управление. И днес социологическите агенции дават,че ГЕРБ е първа полтическа сила Той е на настроения малко. Явно, че проблемите, които има с прокуратурата, от които ние сме се дистанцирали, дори съм забранил да се говори...".

Борисов припомни, че преди няколко дни президентът е казал пред чуждестранни дипломати, че България води стабилна и балансирана политика. Той се учуди от твърденията на държавния глава, че България се поставя в услуга на чужди държави. И припомни, че "някой шпионин сме го изгонили". Борисов каза още, че в 11.00 е подписал резолщция върху искане на президента за това министъра на икономиката Емил Караниколов да участва в негово мероприятие.

"Нямаме никъде пресечни точки освен безмислените КСНС, на които нищо не се е решило, даже ще ме облекчи", каза още Борисов.

И допълни:

"Винаги съм бил 20 часа в услуга на народа. Съжалявам, че си е изпуснал нервите. Проблемът му не е с правителството, с други независим институции".

Борисов каза още, че "с новия главен прокурор работим по друг начин". И обясни:

"Не идва в сряда на тези срещи, които правихме".

За пореден път той заяви, че няма да се кандидатира за президент.

Борисов изтъкна, че главният секретар на президента Димитър Стоянов е привиквал със СМС прокурор "когато има разследване".

"Аз за един СМС, след като бях разговарял с г-н Панов отидох лично във ВСС да се обяснявам, ме направихте на луда калинка. а той си привика прокурорите, когато има разследване. Това е проблемното", каза още Борисов.

И допълни по адрес на Стоянов:

"И сутринта ми дава оценка - келеш такъв".

По време на изявлението си премиерът нарече репортерките "мисирки", след което неколкократно се извини.