Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Румен Радев обяви, че снема доверие от правителството. Считано от днес.

Това държавният глава направи в специално обръщение към народа, излъчвано на живо в ефира на обществената телевизия. С изявлението си Радев става вторият държавен глава, който снема доверие от правителството. Първият бе Росен Плевнелиев, а кабинетът - "Орешарски".

Мотивите на Радев са изговаряни многократно от него: корупция, "парализа на обществени системи и институции" и др..

"Oт 3 години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани. Не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на България. За съжаление, това не се сбъдва. Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива", започна Радев.

И посочи, че "методично погазване на закона и морала доведоха България до парализа на цели обществнеи системи и институции. Без аналог за целия преход".

След което изброи: 

Жителите на Перник и на цели села са без вода и кабинетът отказва да поеме отговорност.

Разследвания на чужди медии са осветлили проблемите с незаконния внос на опасен боклук и горенето му у нас. А от това се облагодетелстват "шепа бизнесмени с държавни протекции". 

Кабинетът "тихомълком" прокарва валутна реформа.

Законодателството се превръща в "заложник на лобистки интереси".

"Търгува се дори с национален суверенитет в името на лично политическо оцеляване, продължи да изброява Радев. - Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват протестиращи. Налице е организирано престъпление срещу гражданските свободи."

И посочи в заключение:

"Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край. Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество."

Ето и цялото обръщение, с което Радев сне доверие от кабинета.

Скъпи сънародници,

Oт 3 години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани. Не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на България. За съжаление, това не се сбъдва.

Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива.

Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход.

Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност.

Разследвания на чужди медии и институции осветлиха разхвърлянето из цялата страна и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции.

Кабинетът тихомълком прокарва реформа на валутния борд, за чийто смисъл и основания българите очакваха ясни разяснения.

Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават.

Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване.

Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските  свободи.

Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.

На всичко това трябва да се сложи край.

Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество.

Скъпи сънародници,

Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи. В борбата за отстояването на нашите права аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна, европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресиите, а се уповават на закона и морала.

Това е бъдещето на смелите и достойните българи! На младите и просветените, на възрастните, честните и отрудените, на всички, които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността. За доброто на България!

Ключови думи

Коментари

Калина Христова's picture
Калина Христова
Трайчо Костов

гОла вОда за гражданите

Ние отдавна сме го свалили( доверието), но #КОЙ не се интересува от нашето доверие - КОЙ се интересува само от обществени поръчки и усвояване на европейски и всякакви фондове със съдействие на държавата...А за гражданите - нЕма и гОла вОда вече...

Калин

Назначената от Решетников фуражка, кога е имала доверие в правителството, че сега да го сваля !
 's picture

Petyo9

Донякъде комична ситуация -

планът на ген. Решетников за инсталирането на руски послушник за български президент не би успял без активното съдействие на Бойко Борисов. Премиерът на правителството от което Румен Радев сваля доверието си. Но освен комична, тази акция на Радев би могла да бъде много опасна. Особено ако е част от многоходова комбинация за умишлено предизвикване на междуособици и политически трусове тук, в България. Да не забравяме, че Путин е извън кожата си от яд, че го бавят с поточето.
Tooni С's picture
Tooni С
Tooni

Тони

Всички медии повтарят едно и също Никой обаче не си прави труда да обясни какво следва, след като Президентът свали доверието си от правителството.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

"Не го правя като политически

"Не го правя като политически опонент, а като държавен глава" Тоя да вземе и да прочете Конституцията най-накрая и да си седне на задника !!! И да проумее, че "държавен глава" с неговите велики президентски правомощия, основно се изчерпват с "маане на ръце по парадите" и разни други глупави церемонийки "чисто формално утвърждаващи" решенията на други институции неподчинени на държавния глава

Червеният лайномет....

атакува!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.