Задържан е настоящият шеф на Комисията по хазарта Александър Георгиев, съобщи за бТВ говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Той направил самопризнания, че е покровителствал бизнеса на Васил Божков. По-късно Милева съобщи, че той е пуснат под парична гаранция и му е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление.

Бизнесменът Борис Бекяров, който беше обявен за издирване заедно с Васил Божков, е бил задържан преди няколко часа на летището в австрийската столица Виена, съобщи БТА.

В момента Бекяров се намира в поделение на австрийската полиция. Очаква се българските власти да направят необходимото той да бъде върнат в страната ни.

Заедно с него са здържани още двама души, предполага се, че един от тях също е от издирваните четирима в чужбина.

Специализираният наказателен съд реши да остави в ареста бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев, който също е част от проверката срещу Божков.

Вчера вечерта главният прокурор Иван Гешев съобщи информацията, че бизнесменът Васил Божков е задържан заедно с още двама души в Обединените арабски емирства. Един от тях е обвиняем, заедно с Васил Божков. Няма информация кой е третият.

Българските власти очакват днес официално потвърждение за задържането на Божков, след което да започне и процедурата по екстрадиция. На този етап няма информация точно какви срокове може да се очакват.

На бизнесмена Васил Божков са повдигнати 7 обвинения, издадена е Европейска заповед за арест и беше обявен за международно издирване, защото е напуснал границите на страната, тъй като се чувства застрашен. На брифинг на прокуратурата беше обявено, че бизнесменът е предлагал 10 000 лв. на ден подкуп на служител в Комисията по хазарта, като целта на подкупа била да осигури разправа с конкуренцията.