Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавният департамент на САЩ отказа на журналистка на Националното обществено радио (НОР) да я вземе на борда на самолета на държавния секретар Майк Помпео за предстоящо пътуване до Европа и Централна Азия, съобщи АП. Решението идва дни, след като държавният секретар Майк Помпео се разгневи на друга репортерка на същото радио, отбелязва агенцията.

НОР заяви в изявление в понеделник, че дипломатическата му кореспондентка Мишел Келемен не е получила обяснение за отказа. Държавният департамент отказа коментар.

Асоциацията на кореспондентите в Държавния департамент заяви, че „Държавният департамент отмъщава“ на НОР. Групата поиска външното министерство на САЩ да преразгледа решението си и да позволи на Келемен да пътува с Помпео.

Помпео се вижда през илюминатора на самолета след кацането в Лондон днес. Снимка АП /БТА

В интервю в петък Помпео реагира раздразнено, когато репортерката на НОР Мери Луиз Кели го попита за Украйна и по-конкретно дали той е трябвало да защити Мари Йованович, бившата посланичка на САЩ в Киев, чието уволнение е част от доказателствата в процеса за импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

Кели каза, че след интервюто с НОР, тя е била отведена в частната всекидневна на Помпео, където той й викал „за приблизително същото време, колкото е траяло самото интервю“ и многократно псувал.

Помпео каза в събота, че Кели го е „излъгала“ и нарече поведението ѝ „срамно“. НОР застана на страната на репортерката си.

В изявлението си от понеделник групата на кореспондентите заяви, че Келемен „е перфектен професионалист, който отразява Държавния департамент почти две десетилетия. Ние с уважение молим Държавния департамент да премисли и да позволи на Мишел да се качи на самолета за това пътуване. “

Ключови думи

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Само начлото

Така се ражда диктатурата. Тръмп и пуделчетата около него са над всичко и всички.

Каква диктатура?

Никой няма право на свободен достъп до правителствен самолет. Допускането на кореспонденти е привилегия и всеки с право да ползва самолета има свобода да решава кои да пусне и кои - не. А по отношение на Украйна - никой още не е отговорил какво точно е вършил Ловец Байдън за парите, които му плащаха в оная фирма.
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Какъвто

треньорът,такъв и отборът.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.