Новият генерален директор на БНР се казва Андон Балтаков. Той събра подкрепата на четирима членове на Съветът за електронни медии на второто гласуване. Регулаторният орган не успя да избере от първия път шеф на радиото, като в първия кръг по два гласа получиха Андон Балтаков, подкрепен от Бетина Жотева и Галина Георгиева, и сегашният изпълняващ длъжността генерален директор - Антон Митов, за когото гласуваха София Владимирова и Розита Еленова.

Митко Димитров пък получи гласа на Ивелина Димитрова.

На втория тур Жотева и Георгиева не промениха позициите за Балтаков, но към тях се присъединиха Ивелина Димитрова и София Владимирова. Розита Еленова подкрепи отново Антон Митов. 

Останалите кандидати - Жени Гаджалова (бивш главен счетоводител на радиото), Даниела Манолова (журналистка, работила в радиотеатъра на БНР), и Александър Велев (два пъти досега генерален директор), не получиха нито един глас.

"Проведе се дълъг диалог за съдбата на радиото. Освен за финансирането, за мен важен е и дебатът за ролята и мисията на обществените медии. Тяхната независимост, етика и журналистика са белег на едно демократично общество. БНР показа, че няма страх и може да воюва за своята независимост.", коментира председателката на СЕМ София Владимирова. 

Професионалната биография на Андон Балтаков е свързана най-вече с опит зад граница. В последните двайсет години той живее и работи предимно извън България, където прави успешна кариера в някои от най-големите западни медии .

Той е с магистърска степен по бизнес администрация от университета "Йейл" и висше икономическо образование от УНСС в София. През 90-те години е преминал през „школата“ на БНР като журналист, специализирал е в BBC. Работил е  7 години в агенция Associated Press в Ню Йорк, където е заемал ръководни позиции в отдела за дигитални продукти и стратегическо планиране, бил е и ръководител на бизнес операциите на CNN Digital. В момента Андон Балтаков има консултантска компания в САЩ в областта на медиите. 

При представянето на мотивите си членовете на СЕМ изтъкнаха, че Антон Митов и Митко Димитров много добре познават радиото отвътре и имат реалистични виждания за оздравяването му в рамките на бюджета, с който разполага медията. Андон Балтаков пък получи подкрепа заради модерната визия, амбициозна програма, визионерство и диалогичност.

До процедурата по избор на нов генерален директор на БНР се стигна след като СЕМ отстрани Светослав Костов от ръководния пост в радиото заради безпрецедентното спиране на програма „Хоризонт“ за близо 5 часа и съмненията за оказан натиск върху журналисти в радиото. Той обжалва решението на регулаторния орган.