Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Боряна Пунчева - известна българска режисьорка и актриса, която до вчера беше главен продуцент на филмова студия „Екран“, е уволнена от БНТ по заповед на генералния директор, съобщи самата тя за „Площад Славейков“.

На 13 януари, докато работи в кабинета си в Студия „Екран“, Пунчева е привикана в отдел „Личен състав“ на телевизията. Там ѝ връчват две заповеди едновременно. Първата е с дата 13 януари и е предупреждение за уволнение. Втората, с дата от следващия ден, е заповед за уволнение.

Основанието за крайната мярка е меко казано странно, казва режисьорката. Като мотив за уволнението се посочва клауза в договора, сключен между Емил Кошлуков и БНТ. В този договор за управление се казва, че генералният директор има право да уволни по свое усмотрение всеки, когото пожелае, в рамките на 8 месеца от назначението си. Това влиза в противоречие с Кодекса на труда, който защитава интересите на наемните работници. По същия начин от БНР преди време беше уволнена Лили Маринкова, която заведе дело срещу Националното радио и беше възстановена на работа.

Мястото на Пунчева в „Екран“ ще заеме вече пенсиониран служител на БНТ - Миладин Гергов.

Боряна Пунчева, позната на публиката от филмите „13-ата годеница на принца“, „Дами канят“, „Аз, графинята“ и др. и автор на няколко документални филма с много национални и международни награди, отговаряше за филмовата продукция на БНТ. В Студия „Екран“ се управляват бюджетите на игралните филми и сериали, копродуцирани и продуцирани от националната телевизия.

Вчера от поста си беше освободен и ръководителят на дирекция „Спорт“ в БНТ Сашо Йовков след изтичане на 6-месечен изпитателен срок. Йовков напуска не само длъжността си, но и телевизията, след като днес е подал документи за пенсиониране. Спортният журналист беше един от кандидатите за генерален директор на БНТ на конкурса, след който Емил Кошлуков зае длъжността. Веднага след назначението си новият директор на телевизията назначи Йовков за шеф на спортната дирекция.

Пред „Площад Славейков“ Сашо Йовков пожела успех на БНТ, която продължава да бъде негова кауза.

"Площад Славейков"

Коментари

 's picture

Бобо

Емо мачка

Мачкай Емчо ... нъл тъй рече прасето , нищо читаво да не остане , само лайна от кочината да останат , Ганю тотално да си загуби ума , сал тъпанарите да останат по таз земя .... те туй е царството на Прасетата .... дет се вика , това си е вековна руска мечта .

Кошлучето!

Ако разкара всички червени нотабили наместени на тази ясла... БРАВО!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.