Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Районна прокуратура - Стара Загора е образувала вчера досъдебно производство за управляване на отпадъци от разнородни материали "с неустановен вид и произход, не по установения ред, с което е създадена опасност за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда (престъпление по чл. 353б,ал. 1 от Наказателния кодекс).

Боклуците са намерени в сграда № 3, находяща се източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово, която е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в гр. Гълъбово, пише още в прессъобщение на прокуратурата.

"Производството е започнато с оглед на местопроизшествие, на който са присъствали Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора, и Гриша Мавров, районен прокурор на гр. Стара Загора.  Първоначалните процесуално-следствени действия са извършени под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, Окръжна прокуратура – Стара Загора, ДАНС и ОД на МВР – гр. Стара Загора. 

Разследването по производството се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като ще бъде наблюдавано от прокурор при Териториално отделение – Гълъбово, на Районна прокуратура – Стара Загора. Към момента се проверяват всички версии и продължава извършването на неотложните процесуално-следствени действия, като се установяват видът, количеството и произходът на установените отпадъци, както и основанията за съхранението и управлението им. Срокът за разследване на досъдебното производство е два месеца", допълват оттам.

Както Клуб Z вече писа, свързани с Христо Ковачки дружества са едновременно в скандала с водите (защото яз. "Студена" е източен и в полза на неговата ТЕЦ-Перник) и в този с боклуците. Така в началото на септември бе съобщено, че екоминистерството е разпоредило спиране на два от генераторите на пернишката електроцентрала.

По същото време главният прокурор Сотир Цацаров нареди на МОСВ незабавни проверки в 4 ТЕЦ-а на Ковачки.

"По повод постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на отпадъци от топлофикационни дружества главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на министъра на околната среда и водите извършване на незабавна проверка в „Топлофикация–Перник“ АД, ТЕЦ „ Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация–Сливен“ ЕАД и ТЕЦ „Брикел“ ЕАД."

Откритите сега отпадъци са съвсем близо до "Брикел".

От думите на главния секретар Ивайло Иванов неотдавна стана ясно, че МВР работи по темата с боклука във всички области на страната, включително се прави и "карта" на отпадъците.

Ключови думи

Коментари

Топлофикация Бургас!!!

Също е на Ковачки! Там също ще се горят отпадъци!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.