Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия цени високо позицията на Германия в поддръжка на проекта "Северен поток 2". Това заяви руският президент Владимир Путин след разговор с гостуващия му германския канцлер Ангела Меркел, предаде ТАСС.

"В актива на Русия и на Германия има цял набор от големи съвместни проекти в областта на енергетиката. Ние високо ценим отговорната позиция на правителството на Германия в поддръжката на известния на всички вас проект "Северен поток 2", заяви Путин.

На обща пресконференция с руския президент в Москва Ангела Меркел изрази надежда, че проектът ще бъде реализиран и заяви, че Германия продължава да го поддържа, допълва ТАСС.

Меркел посочи, че Берлин отхвърля екстериториалните санкции на САЩ по отношение на "Северен поток 2" и подчерта, че това е търговски проект.

Руският президент пък каза, че не се съмнява, че Русия ще може да дострои газовия проект самостоятелно. И газопроводът ще заработи, предаде ТАСС.

Той заяви, че изграждането на тръбите ще бъде приключен най-късно в началото на 2021 г., предаде Франс прес.

"Надявам се, че преди края на годината или най-късно през първото тримесечие на следващата година, работите ще бъдат приключени и газопроводът ще заработи", каза Путин.

Меркел посочи, че Русия и Германия поддържат интензивни икономически отношения, независимо от някои усложнения, като например запазените санкции по отношение на Русия, предаде ТАСС.

През декември 2019 г. Сенатът на американския Конгрес одобри законопроект за бюджета на отбраната за фискалната 2020 г., в който администрацията на САЩ се задължава да въведе ограничителни мерки по отношение на газопроводите "Северен поток 2" и "Турски поток". На 11 декември този документ бе гласуван и в Камарата на представителите на Конгреса, а на 20 декември го подписа президентът Доналд Тръмп.

На следващия ден базираната в Швейцария компания Олсийз, която полага тръбите на "Северен поток 2", заяви, че преустановява работа по проекта, припомня ТАСС.

Преговорите между Путин и Меркел са продължили повече от три часа. Те обсъдиха напрежението между Иран и САЩ, а също така обстановката в Либия, Сирия и Украйна.

БТА

Коментари

Правилно.

Някой трябва да научи изперкалите мутри във Вашингтон, че не те определят правилата на играта.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Германците ще са задължени на Русиюя до гроб

заради обединението на германския народ. Ако руснаците не бяха разрешили обединениенто, днес щеше да има две Германии, както е при ксорейците и др. Разрешението не е акт на добра воля, на човещина. Западняа Германия позлати Русия. Разорената икаономика се Руия се нуждаеше от пари и ги получи. С обединението Русия направи златна инвестиция - Германия по жизнено важни проблеми да не застава на пъта на РУСИЯ. Русия е за санкциеитесрщу Русеиья
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Меркел не брани яко иннтересите на ЕС от

глания й опустошител - Имперска Русиья!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Меркел - за слаба Европа, за силна Русия!

С разрешението за обединението на Германия, Русия направи свръх силна политическа инвестиция. Германиья е за санкциите срещу Русия, а в същото време чрез закупуването на риски газ, тя зарива военната машина на Рсия с пари и Путин още по щедро води воини. Германия отслаби силно армиятяа си и няма желание да я усили. Това също е последица на Договора за обединениеето. Така Гемания реално работи за слаб ЕС и слабо НАТО. Една от Причините за Брекзит е задкулиснато взаимно ухажване между Русиья и Германия. Сега и Макрон работи за подобно отношение между Париж и Кремйъл. Меркел реално е за слаба и незащитена Европа от Русия, глъвниат враг на ЕС. Меркер е тиха и подмолна рушителка на ЕС.. Затова издаде политическата власт в партията си, но запази канцелрството, за да завърши втория северен поток, който дава големи предимства на руската агресивност, която няма да спре, докатоа Русия не се превърне в един от световните политически хегемони. Няма да сбъркаме ако кажем, че ако Меркел спре да диша политически, това ще бъде акт на политическа справедливост и надежда за по добра и силна Европа! Знае се за инцидента, когато Меркел е в Русия и Путин я изплашва силно с голям пес, макар да знае за фобията й. Но това не й пречи често да ходи в Москва,но не толкова за да брани интересите на ЕС!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.