Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият външен министър Соломон Паси заяви пред БНТ, че щом се говори за трета световна война, вероятността тя да се случи е по-малка.

Според Паси ген. Касем Солеймани, който бе убит от американски дрон, е бил много интелигентен човек и във военно отношение, и в политическо, и в терористично отношение.

"От европейска гледна точка той е от тъмната страна на силата с изключение на годините, когато той е съюзник на Запада в борбата с "Ислямска държава". Неслучайно европейските лидери казаха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър", заяви Паси.

И припомни, че именно Солеймани е причинил войните в Йемен, Сирия, Либия и Газа. Паси допълни, че Солеймани стои и зад атенатат в Сарафово.

По повод възможността за трета световна война Паси все пак призна, че в този динамичен свят всичко е възможно. Според него две събития оформят контекста на случващото се в Близкия изток - съвместните военни учения на Русия, Китай и Иран и изборите в САЩ.

Паси изтъкна, че Иран е благодарен на България, за това, че страната ни му е продавала оръжия по време на войната с Ирак. Според него имаме много добри български дипломати и посланици, които са служили в Иран, така че България има наследствени знания в тази страна, които могат да бъдат привнесени в общоевропейските усилия.

Паси е категоричен, че трябва да се формира обща европейска позиция.Той смята, че светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди смъртта на Солеймани, и едва ли настоящите събития ще предизвикат световен трус.

Според него днешната среща на Бойко Борисов с американска делегация била нещо съвсем нормално. Паси изтъкна, че важното било не колко пъти си се срещал с представители на САЩ, а какво си решил.

Относно днешното откриване на "Турски поток" в Истанбул Паси изрази мнение, че той не е добър за страната ни, а само засилва влиянието на Путин в българската политика.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.