Стефанос Циципас и Ник Кириос изиграха един от най-добрите, зрелищни и оспорвани мачове в първата фаза на отборния тенис турнир ATP cup в Австралия. Представителят на домакините спечели със 7:6(7), 6:7(3), 7:6(5).

Заедно с един куп прекрасни изпълнения обаче много се коментира и проявата на гърка, след като загуби първия тайбрек.

Шампионът от финалите в Лондон през 2019-а изпусна нервите си на път към своята скамейка. При втория опит да потроши своята ракета Циципас неволно закачи ръката на своя баща и треньор - Апостолос. 

Циципас-старши стана от мястото си излезе за малко, видимо шокиран. Наложи се майката на таланта - бившата руска националка по тенис Юлия Апостоли, да се приближи към сина си и да му направи забележка.

Малко след това и бащата каза на новата звезда няколко думи с гневно изражение.

"Може би ще ми се наложи да стоя в стаята си три дни", така Циципас се пошегува пред журналисти вече с усмивка за това дали ще получи наказание от Апостолос Циципас.

"Беше случайно, изобщо не съм имал намерение да нараня баща си, добави той. - Мина ми веднага и забравих за станалото. Случва се. За жалост изгубих контрол."

Кириос, когото сме виждали често да прави подобни неща, защити своя съперник. Той призова медиите да не обръщат толкова голямо внимание на инцидента.

Австралия ще срещне Великобритания в първата фаза на елиминациите, а Гърция отпадна.