Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България остана два пъти на сет от четвъртфинал на отборния тенис турнир ATP cup в Австралия. Тимът ни, воден от играещия капитан Григор Димитров, остана на трето място в групата си след загуба от Белгия с 1:2.

В мача на двойки Григор и Александър Лазаров водеха със сет и пробив срещу специалистите Сандер Жил и Йоран Флиген (и двамата са в топ 50 на двойки в света), но отстъпиха с обрат - 6:3, 4:6, 7:10.

По-рано днес Григор също имаше сет аванс срещу Давид Гофен и можеше да приключи спора още тогава, ала падна с 1:2.

Първото място е за Великобритания, отборът на която ще спори с Австралия. Макар и с две победи, България остана трета, но участието е положително и много добро, особено за играчи като Димитър Кузманов, Алекс Лазаров, а също така Александър Донски и Адриан Андреев, които не взеха участие.

Важно бе за всички тях, включително и за Григор, да прекарат дни заедно и създадат отборен дух. Отделно е опитът за всички, най-вече за тези, които не играят на толкова високо ниво.

Димитров и Лазаров започнаха отлично срещу спечелилите няколко турнира Жил и Флиген. Първата ни ракета бе видимо ядосан от загубата си от Гофен и изкарваше яда си на опонентите.

Прекрасно започна и вторият - с нов брейк и затвърждаване. Жалко, защото противниците направиха корекции и вдигнаха нивото на играта си, а нашите не задържаха своето, сервисът се пропука.

Белгия върна пробива и при 5:4 реализира нов, с което изравни и докара спора в мача и за пърното място в групата до шампионски тайбрек. След равностойно начало Жил и Флиген взеха аванс и в края вдигнаха победоносно ръце. За радост и на британците.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.