Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България ще започне участието си на новия отборен турнир ATP Cup в петък в Австралия. Съперник на нашите е тимът на Великобритания, в чийто редици не присъства контузеният Анди Мъри.

Нашият състав е воден от играещия капитан Григор Димитров, а останалите са Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и младата надежда Адриан Андреев.

Първи на корта за България ще излезе втората ни ракета Димитър Кузманов, който ще играе срещу Камерън Нори. Двубоят между двамата е с начален час не преди 8:30 сутринта наше време.

Веднага след тях на корта ще излязат и първите ракети - Григор Димитров и Даниел Евънс - не преди 10 часа.

Дуелът ще приключи с мач на двойки, в който се очаква за България да играят Александър Лазаров и Адриан Андреев, а срещу тях да излязат Джейми Мъри и Джо Салсбъри. Все пак не е изключено Григор да направи промяна в дуото.

Ето и реда на игра:

Не преди 08:30 часа: Камерън Нори - Димитър Кузманов
Не преди 10:00 часа: Даниел Евънс - Григор Димитров
След тях: Мъри/Салсбъри - Лазаров/Андреев

България попадна в hрупа С на ATP Cup заедно с Великобритания, Белгия и Молдова.

"Знам, че няма да е много лесно просто да стоя отстрани по време на първия мач, заяви Григор Димитров пред официалния сайт на турнира, цитиран от tennis24. - Да изляза на корта минути по-късно ще бъде предизвикателство. Но съм развълнуван. Ще бъда готов, а освен това имаме подкрепата на всички момчета в тима."

Отборът ти вече от дни тренира в Австралия, първи там пристигна Григор, който по-късно този месец ще играе на Откритото първенство в Мелбърн - първият голям турнир за годината.

"Предизвикателство е, няма съмнение. Винаги съм си представял какво ще бъде от другата страна. Да си треньор не е никак лесно. Не знам дали ще бъда добър треньор. Мога единствено да споделя своя опит, моите размисли с момчетата. Затова се наричаме отбор. Можем да обсъждаме, да търсим начини за подход към всеки отделен мач и всеки нов ден, което е страхотно. Много е различно от това, което съм правил досега", добавя Гришо.

"Със сигурност ще се изправя пред по-различно напрежение - и от двете страни на корта. Но живея с напрежението през целия си живот. Това прави нещата още по-специални за мен и момчетата. Не бих казал, че търсиш изрично подкрепата на останалите, но това е което прави един чудесен отбор: обединението. Мисля, че го имаме. Независимо по кое време, ние напълно се подкрепяме за всяко нещо и може би това е най-важното", казва още най-добрият ни тенисист.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.