Полиция е била изпратена по време на проверка дали пернишкия завод „Стомана” използва питейна за промишлени цели. Първоначално бТВ и Нова телевизия съобщиха, че служители на МВР са провели акция в завода, но в последствие пресцентъра на министерството опроверга информацията.  

Днес в Перник, който е на воден режим, започна обследване на загуби по мрежата по Клон 2.Там се смята, че се губят по около 90 литра на секунда. Това е тръбопроводът, който преминава през индустриалната зона, но захранва с питейна вода два квартала на града. Ще бъдат правени изкопи през около 150-200 м. в участъка, за да се разбере дали става въпрос за авария или за нерегламентирано отклонение.

От МВР съобщават, че след проведената по-рано днес среща с премиера Бойко Борисов и набелязаните мерки за действие предвид кризисната ситуация в Перник, министрите Младен Маринов и Емил Караниколов бяха на място на стартиралите ремонтно-монтажни дейности и обследването на трасето на Клон 2 от водопреносната мрежа на гр. Перник.

Двамата провериха и организацията за обследване на трасето, част от което минава през територията на "Стомана". Целта на проверката е да се установи точната локация на оттечките и дали става въпрос за авария или за нерегламентирано включване в мрежата.