От папата до Белия дом най-важните хора в света дадоха оценка за България. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на ремонта третокласния път Михалково-Девин-Стойките за Смолян, цитиран от "Фокус".

Министър-председателят посочи, че страната ни изпраща много успешна година с голям ръст на икономиката, стабилни финанси и повишение на доходите.

"Регионите са в растеж: Родопите, Северна България, метрото в София, пречиствателни станции. Всички кметове са получили, но искат и още. Заводите работят. Сто тира минерални води на ден се изкарват оттук само. 7 % ръст. Избори минаха няколко – успешни за нас", добави Борисов.

Във връзка с ремонта на пътя Михалково-Девин-Стойки за Смолян той отбеляза, че преди пътната инфраструктура е била тясна, а сега вече е по-удобна за използване.

"Сега вече сме направили и мантинели, специално за пешеходците зона. Видимо кметовете са доволни. На няколко места се довършват мантинелите и днес, утре ще го приключим. Това е много добре за туристите. И за бизнеса, за транспорта", добави той.

И допълни:

"Понеже Радев много обича да говори за корупция: неговото правителство 17 километра – 240 милиона. За същия път 38 километра – 46 милиона. Ето я корупцията. Да отива да я гледа. Тя е видима. Кои са я строили, кой беше кръстил тунела на името на дъщеря си. Тя е написана корупцията и тя е в неговата партия".