Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Представители на инициативата “Зелени закони” ще направят днес специална инсталация пред Министерството на земеделието, за да илюстрират коледните подаръци, които, според тях, държавата прави на известни лица и фирми чрез узаконяването на печално известните заменки, съобщава БНР.

Преди 10 години държавата замени апетитни горски терени край морето и в планинските курорти за разпокъсани парчета частни гори в неатрактивни райони на страната. Десетилетие след сделките и пет години след като Еврокомисията ни заплаши със санкции, България започва да си връща 80 милиона лева, обяви агроминистърът Десислава Танева в края на ноември.

Малко след това от инициативата "Зелени закони" изчислиха, че щетите са далеч по-големи и започнаха да представят "Топ 10" от сделките с акцент върху факта, че само от тях бюджетът е загубил много повече от 80 милиона лева.

Например сделка за 470 декара гора край Банско - за по два лева на декар, е незаконна държавна помощ от 50 милиона. Според общинският съветник от Демократична България Тома Белев оценките на заменените имоти не са реални:

"Публикувайте ги на интернет страницата на министерството, за да могат всички български граждани да ги видят, а търговците на недвижими имоти да се посмеят."

Днес от инициатива "Зелени закони" ще представят сделка за земи край емблематичен черноморски плаж като само от този случай щетата, според тях, е близо до 80-те милиона лева, искани от държавата за всички заменки.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.