Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В Перник няма да има вода между 6 часа сутринта и 21 часа. Причината са подготвителни промени във водопреносната система преди въвеждането на новия режим на водата от понеделник. В рамките на новия едноразов режим перничани няма да имат водоподаване между 16 и 22 часа всеки ден, съобщи БНР.

Водата в града няма да поскъпва, каквото предвиждат новите пределни цени на КЕВР за много места в страната. От пернишкото ВиК съобщиха, че бизнеспланът ще бъде преработен и ще бъдат изготвени нови разчети с предложение към комисията регулатор.

"Това би било изключително нелепо", така кметът на Перник Станислав Владимиров коментира пред бТВ идеята за поскъване на водата в Перник. 

Близо 13 млн. лв. са задълженията на потребителите на ВиК мрежата в Пернишко към водното дружество. Компанията е в изключително тежко финансово състояние, казаха оттам.

Междувременно Министерството на регионалното развитие съобщи, че ще осигури над 2 милиона лева, с които да започне изпълнението на първите спешни мерки за решаване на водния проблем на Перник. Сумата не е част от средствата, които правителството по-рано през месеца отпусна за ремонт на пречиствателните станции на яз. "Студена".

Евродепутатът Радан Кънев иска обсъждане на пернишката водна криза в Еврокомисията.

"С водната криза в Перник трябва да се запознае и Европейската комисия", заяви пред журналисти в Страсбург евродепутатът Радан Кънев, цитиран от БНР. 

Радан Кънев подчерта, че вече събира подписи сред българските евродепутати за устен въпрос към Еврокомисията за проблемите с водата в Перник. 

"В България се харчат стотици милиони по водни проекти, финансирани от ЕС. Резултатът е 130 хиляди българи без достъп до питейна вода, защото водата в Перник вече няма тези качества. Тревожна е перспективата за зимата, тъй като не се знае откъде ще има вода в града до снеготопенето. Надяваме се и на достатъчно сняг на Витоша", каза Кънев.

Той допълни, че очаква становище от страна на комисията в средата на януари. Според него страната ни може да търси съдействие в две посоки:

"Едната посока е подпомагане, включително финансово, за спешни мерки и поне временно решаване на проблема. Другата е помощ в разследването и установяване на причините как се стигна дотук."     

Коментари

:)

И демографската криза на Тутраканската селищна система... :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.