Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Управителят на ВиК в Перник Иван Витанов ще бъде освободен от поста заради водната криза в града. Това се разбра след среща на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков с новия кмет на Перник Станислав Владимиров. 

Причините за уволнението са късното уведомяване за проблема с критично ниските нива на язовир "Студена" и водния режим, на който областният град е от понеделник, както и липсата на достатъчно информация, което е довело до напрежение сред хората, заяви още Нанков. Той заяви още, цитиран от бТВ, че вижда пропуски в справянето с безводието и режима. Градът няма резервен източник на вода, а първите проби от язовир "Диканя" показват, че той не може да се ползва за питейни нужди.

Граждани на Перник излязоха днес на протест, като настояха именно за незабавното отстраняване на Витанов от ВиК дружеството. Имаше и опит за нахлуване в сградата, но полицията го спря.

Именно заради недоволството Нанков отиде в общината. ВиК дружествата пък са на подчинение на регионалното министерство.

Според зам.-министъра има и други пропуски, извън случващото се с критично ниските нива на язовир "Студена". При предишния програмен период общината е пропуснала възможността да кандидатства за европейско финансиране за подмяна на старата видопреносна мрежа. В момента тече ремонт и на стената на язовира. По думите на Нанков вече има приет проект и ще се подмени изцяло водопреносната мрежа на град Перник през новия програмен период. Проектът ще се реализира и има намерени пари за това, обясни Нанков. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.