Съдията Георги Кабаков не е бил наказван или "пазен" за нов наряд заради словесната атака на Кирил Домусчиев във фейсбук след мача "Лудогорец" - "Черно море" (1:1) от efbet Лига. 

Това заяви шефът на Съдийската комисия на БФС Костадин Стоичков на пресконференция.

Кабаков не беше назначен в последния есенен кръг на efbet Лига, поради което се породиха съмнения, че е получил санкция или просто е бил "забравен" заради критиката на Домусчиев.

Стана ясно, че оценката на пловдивския рефер не е под 7,5, което автоматически би означавало санкция.

"Съдийството на Георги Кабаков в този мач е коректно, рече Стоичков. - Това е моето мнение, както и на други членове на комисията. Предадено му е. Той не е наказван, не е спиран, няма причина за това и няма драма. Това е нашият начин да го защитим. Повече от това, здраве му кажи."

"Лудогорец" не е подавал жалба срещу Кабаков за въпросния мач и самата процедурата с жалбите от клубове е порочна, по думите на Стоичков. В УЕФА и ФИФА се чудели на тази практика в българския футбол, добавиха съдийските шефове.

Според Петър Петров, бивш шеф на Съдийската комисия, Кабаков е в сметките на УЕФА за Световното в Катар през 2022 г. При последното си посещение в УЕФА той не е чувал, че Кабаков има шанс за реферира на Евро 2020.

Стоичков обясни, че се отнася с разбиране за критиките към арбитри, когато има основание за това. Но не и в обратните случаи. Той добави - по повод реакцията на Домусчиев, че е "недопустимо" хора, ангажирани с футбола, да отправят критики към реферите.

Костадин Стоичков заяви, че откакто е в съдийската комисия на БФС - повече от пет години, не е имало натиск към съдии и към техните шефове.