Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дания напредва с плановете да изгради изкуствен остров, обединявайки енергията от офшорни вятърни паркове с капацитет до 10 гигавата, което е повече от достатъчно да се захранват всички домакинства като част от усилията да бъдат покрити амбициозните климатични цели, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В Дания е централата на гиганта в производството на вятърни турбини Вестас (Vestas). Копенхаген прие неотдавна закон, целящ намаляването на парниковите газове със 70 процента до 2030 година.
Министерството на енергетиката търси точното място да изгради един или повече острова, обградени от вятърни паркове с общ капацитет от най-малко 10 гигавата, което е равно на енергийното потребление на 10 милиона европейски домакинства.

Дания покри 41 процента от енергийните си нужди с вятърна енергия през 2018 година - най-високото равнище в Европа.
Проектът е решаващ за това Дания да изпълни закона си за климата, който е един от най-амбициозните. Той бе приет с голямо мнозинство в петък.

Осъществяването на плановете ще възлиза на около 200-300 милиарда датски крони (29,5-44,2 милиарда долара), като по-голямата част ще дойдат от частни инвеститори според енергийното министерството.

Дания, чието население е около 6 милиона души, задели 65 милиона крони за проучвания как енергията, пристигаща в енергийния център, да се съхранява и превръща във възобновяем водород, тъй като произвежданата енергия няма да бъде използвана само от местни потребители.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.