Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Между 10 хил. лв/ и 500 хил. лв. глоба може да получи "Лукойл Нефтохим Бургас" АД заради миризмата на нефтопродукти, усетена вчера от жителите на Бургас. Това съобщи директорът на местната Регионалната инспекция за околната среда и водите (РИОСВ) инж. Тонка Атанасова, цитирана БТА. Тя добави, че са получени около 30 сигнала от граждани за проблема.

По думите на инж. Атанасова започналата административнонаказателна процедура срещу "Лукойл Нефтохим Бургас" АД е заради нарушаване на издаденото комплексно разрешително.

При извършените снощи замервания не са установени никакви промени в параметрите на работата на инсталациите и е нямало превишение на нито един от 28-те следени показателя за качество на атмосферния въздух. Усещала се обаче миризма на тежки въглеводороди и бензин, което представлява и нарушение на комплексното разрешително.

От местната инспекция по околна среда казаха още, че "Лукойл Нефтохим Бургас" АД е спрял дейностите с риск от предизвикване на емисии. Бил е засилен и контролът върху работните параметри на инсталациите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.