Тервел Пулев ще се бие за междуконтиненталната титла на WBA (Световна боксова асоциация) на 14 декември в пловдивската зала "Колодрум", обяви неговият мениджър Ивайло Гоцев.

Той даде пресконференция в Града под тепетата заедно с братя Пулеви за боксовата гала десет дни преди Бъдни вечер. Тримата са се заели с организацията на събитието, а двубоят на Тервел с американеца Дешон Уебстър е най-интересният в маратона от сблъсъци на ринга.

"Срещата ще е в 12 рунда, а нашите колеги в WBA се учудиха, че сме избрали толкова тежък съперник, рече Гоцев, който представлява и Кубрат Пулев. - Ако Тервел победи, ще влезе в топ 10 на тази федерация и след още три-четири мача ще може да стане претендент за световната титла."

Тервел Пулев има 14 победи от 14 мача (12 с нокаут), а Дешон Уебстър е с 12 успеха (6 с нокаут), 2 равенства и 2 загуби.

"Той е добър боксьор от голяма боксова школа, заяви по-малкият брат. - Младо момче е, 91-ви набор. Има една-две загуби, но не е губил с нокаут и е играл по 12 рунда. Трябва да си свършим работата в тренировките, за да съм добре подготвен за 12 рунда. Човекът е добър боксьор, прави изненадващи контри. Не е за подценяване, трябва да съм нащрек постоянно. С всеки мач вървим напред и срещаме все по-трудни съперници. Може би този е най-тежкият."

Кубрат Пулев ще бъде в ъгъла на брат си и ще влезе в ролята на нещо като негов треньор заедно с Михаил Таков, който познава и двамата братя от малки - още в аматьорските им години в ЦСКА.

Той поясни, че Пловдив е избран за галата, тъй като бащата на боксьорите е от този град.

Кобрата акцентира на това, че всичко около Тервел трябва да е наред, за да мисли само за бокс и да е в най-добрата си форма за мача.