Антъни Джошуа може да срещне Кубрат Пулев или украинеца Алекандър Усик на стадион "Тотнъм Хотспър" в Северен Лондон идната пролет, заяви Еди Хърн, мениджърът на световния шампион в тежка категория.

Джошуа и Хърн дадоха пресконференция в Рияд, Саудитска Арабия, където в събота вечерта англичанинът си върна четирите пояса на №1, загубени на 1 юни от Анди Руис.

Британските медии, пратеници на най-големите от които присъстваха на 12-рундовата битка с Руис, сега се занимават с това кой ще е следващият съперник на Ей Джей. Кобрата е официален претендент на IBF, а Усик - на WBO. 

По думите на Хърн, сега първо трябва да се изясни в комуникация с двете федерации коя защита да е първа. Ако Джошуа откаже да се бие с двамата, титлите може да му бъдат отнети - или поне една от тях, а в щаба на лондончанина не искат това да се случва.

"Лондон зове - заяви Джошуа. - Искам отново да се бия у дома и да зарадвам феновете си. Последните ми два мача бяха далеч от дома."

Джошуа и Пулев трябваше да се бият през октомври 2017 г. в Кардиф, но контузия спря българина.

"Тотнъм" имаше голямо желание реваншът с Руис да е на новия му стадион, но Саудитска Арабия ни направи голяма оферта", обясни Хърн.

Според анализ на Би Би Си Радио 5 първият опонент на Ей Джей догодина може да е неговия сънародник Дилиан Уайт. Джошуа има победа над него през 2015 г., а като аматьори се е случило обратното.

Уайт изтърпя наказание за употреба на допинг, а в събота мачът му с поляка Мариуш Вах беше сред подгряващите в Рияд. Британецът спечели по точки.

Според Стив Бънс, боксов експерт на Би Би Си, през 2020 г. Джошуа може да има три мача - през март с Уайт, през май-юни с Пулев и след това с победителя от сблъсък между Усик и Дерек Чисора.

Засега не се вижда как може да се случи обединителен мач за всички световни титли в дивизията. Като начало трябва да се изчака боят между Дионте Уайлдър и Тайсън Фюри на 22 февруари. Джошуа иска такъв двубой, но преговорите с Уайлдър досега удряха на камък.

Любопитно е, че Еди Хърн отхвърляше Кубрат Пулев като съперник на олимпийския шампион от Лондон 2012 в близко бъдеще, но в неделя обърна плочата.

Стадион "Тотнъм Хотспър" беше открит миналата пролет. Той погълна около 1 милиард паунда и е един от най-модерните в света, има собствена пивоварна и най-дългия бар в Европа. Капацитетът му е 62 062 седящи места.

Разполага с два терена, като единият е навит на ролки. Целта е така да се пази естествената трева, а на изкуствената да се играе американски футбол. Също така арената може да приема концерти, фестивали и събития като големи боксови мачове. Когато се използва резервното игрище, специална технология задвижва ролките и двата терена застават един върху друг.