Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е непреклонен в мнението си, че вината за кризата с водата в Перник е само в местното ВиК. Днес в ефира на "Дарик Радио" той повтори позицията си и поясни, че цялата информация, която идва към него като министър, се получава именно от ВиК. 

"Има и подаване на вода към Радомир, което от 2003 г. досега е разрешавано само в извънредни ситуации, а такива ситуации през последните две години не сме уведомявани да има. Тоест това не е били разрешено. Това е работа на ВиК и те носят вината".

Министърът обаче все пак признава, че голям проблем остава и огромното количество вода, което се похабява по старата система - около 75% от нея просто изтича. Затова, според Димов, най-важното в момента е да се осигури финансиране за ремонтирането на водопреносната система. 

"Водят се дебати в Европаза максимално допустими загубиот 23%. Ако ние успеем да ги ограничим до 30%, това ще реши много от проблемите".

Припомняме, че първочалните данни за източването на язовир "Студена", който захранва града с питейна вода, бяха изнесени от областният управител на Перник Ирена Соколова. Малко по-късно пък правителството реши да я освободи от поста, защото допуснала водната криза и "проспала" източването. На нейно място беше назначен общинският съветник Емил Костадинов.

А иначе - докато институциите се карат за вината, Перник е на воден режим от 18 ноември тази година. Вода в града има по 10-на часа на ден - малко сутрин и малко вечер. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.