Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Иран е разработил балистични ракети, на които може да бъде монтирана ядрена бойна глава, твърдят Франция, Великобритания и Германия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Постоянните представители на трите европейски сили призоваха генералния секретар на ООН Антониу Гутериш да информира Съвета за сигурност на световната организация в следващия си доклад, че иранските ракетни дейности влизат в разрез с негова резолюция от 2015 г., подкрепяща ядреното споразумение с Иран.

В писмото, разпространено вчера, се споменават четири примера за ирански ракети, на които може да бъде монтирана ядрена бойна глава.

Президентът Доналд Тръмп изтегли Съединените щати от международното споразумение за иранската ядрена програма през май миналата година. То обаче все още е подкрепяно от останалите пет страни от "шесторката", преговаряла с Иран - трите европейски сили, Русия и Китай.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.