За седми пореден път София ще е домакин на най-престижния фестивал на балканските алкохолни напитки - Rakia & Spirits Fest 2019.

На фестивала ще са налице за дегустация над 300 вида спиртни изделия - основно ракии от България, Сърбия, Македония, Турция, но също така узо и ципуро от Гърция, редки и специални питиета от Хърватия, Черна гора и други държави.

Освен стандартните сливови и гроздови творения, ракии от пъпеш, тиква и фурми ще представят по-широкия и екзотичен спектър от любимата ни спиртна напитка.

Фестът събира експерти, професионалисти от бранша и местни вносители, които могат да видят коя по-специална напитка се харесва на българите и да се заемат с вноса й у нас. Само от България ще участват със свои щандове над 20 производители.

Разбира се, ракия без мезе не е никак балканско и на фестивала ще има хранителна зона с гурме специалисти, сочни меса и традиционни за полуострова мезета. 

И макар това да не е традиционно, посетителите ще имат възможност да тестват и как ракията може да се впише в авторски коктейли на талантливите бармани от Herbarium Cocktails. Жива музика, греяна ракия заради студеното време и огромно разнообразие от вкусове ще допълват фестивала.

Той отваря врати от 14 ч до 21 ч в петък и събота, 29-30 ноември, в НДК. Не и в неделя - защото в понеделник всички трябва да сме на работа. 

Научете повече на Фейсбук страницата на събитието и си купете билети тук.