Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България за пореден път завърши на четвърто място в квалификационна група за голямо първенство, но въпреки това има шанс да си осигури участие на Евро 2020 с две победи в баражите от Лигата на нациите. Те ще се играят идната пролет.

Ето какво предстои за националите ни и другите отбори, които трябва да попълнят поледните четири места на Европейското. Снощи списъкът с 20 финалисти от квалификациите беше допълнен, а пресявките приключиха.

Кои са потенциалните съперници?

В петък ще се тегли жребий за баражите, които в по един мач ще се играят на 26-и и 31 март догодина. Преди това ще има и друг жребий - за окончателно оформяне на потоците.

България може да е в поток А, заедно с Исландия и още два тима. Те ще бъдат определени измежду Израел, Унгария и Румъния - заедно с "лъвовете". Ако нашите попаднат там и се паднат с Исландия, ще бъдат гости, тъй като северняците са по-високо в ранглистата на УЕФА. 

При всеки друг съперник, двубоят ще е на стадион "Васил Левски".

Четирите отбора играят срещи на принципа на полуфинали, а след това предстои финал. Победителят отива на Евро 2020. Така ще бъде и в четирите потока.

Има вариант селекцията ни да се озове и в С. В този случай е сигурно, че срещаме Шотландия в Глазгоу. При победа ще излезем срещу победителя от сблъсъка Норвегия - Сърбия, отново като гости.

Ситуацията е ясна в другите потоци. В гр. В първите плейофи са Босна и Херцеговина - Северна Ирландия и Словакия - Ейре. В D един срещу друг ще спорят Грузия - Беларус и Северна Македония - Косово. Победителите играят финали.

Кои са важните дати?

УЕФА обяви най-интересните дати за националните отбори до и на Евро 2020.

22 ноември: жребий за баражите за Евро 2020;

30 ноември: жребий за групите на Евро 2020;

26 март 2020 г.: първи баражи за Евро 2020;

31 март 2020 г.: решителни баражи за Евро 2020;

1 април 2020 г.: допълнителен жребий за групите на Евро 2020 - ако е необходим (според това дали дадени отбори трябва да бъдат разминати);

12 юни 2020 г.: откриване на Евро 2020 на стадион "Олимпико" в Рим;

12 юли 2020 г: финал на Евро 2020 на "Уембли" в Лондон;

Урните за жребия за Евро 2020

Появи неофициална информация за урните за жребия за Европейското. УЕФА още не ги е потвърдила официално за тегленето на 30 ноември (събота) в Букурещ.

Мълвата носи, че в първа урна ще бъдат Белгия, Италия, Англия, Германия, Испания и Украйна.

Във втора - Франция, Швейцария, Хърватия, Полша, Холандия и Русия.

В трета - Португалия, Турция, Дания, Австрия, Швеция и Чехия.

В четвърта - Уелс, Финландия и четирите победителя от баражите. Сред тях може да бъде и България.

Урните ще бъдат официално оповестени в четвъртък, 21 ноември.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.