Димитър Бербатов защити решението на управата на "Тотнъм" да назначи Жозе Моуриньо за мениджър на отбора на мястото на уволнения Маурисио Почетино.

Промяната в Северен Лондон е новина №1 във футболния свят днес и не оставя почти никого равнодушен. Огромна част от феновете на "Тотнъм" се обявиха срещу изгонването на Почетино и привличането на Специалния.

Повечето анализатори изразиха съмнения дали Жозе е най-подходящ за клуб като "Тотнъм", който играе офанзивно и атрактивно, а освен това не харчи много пари за футболисти.

Бербатов, който проби във Висшата лига с "Тотнъм", а след това игра за "Манчестър Юнайтед" и "Фулъм", е на друго мнение.

"Почетино беше изключителен, той изкара дълго време в "Спърс", но нещата се влошиха и отборът имаше нужда от разтърсване. Формата напоследък е много лоша. Лично аз очаквах много повече от "Тотнъм" този сезон, заяви Бербатов в анализ за "Бетфеър". - Решението за уволнението на Почетино не се харесва, но нещо трябваше да се предприеме."

"Моуриньо е постигнал успехи навсякъде, спечелил е много трофеи в Шампионската лига, Висшата лига... Заслужил си е правото да не му се подиграват, продължи Бербо за новия наставник на "шпорите". - Ако му покажеш уважение, той ще ти отвърне със същото. Заслужил си го е заради това, че е толкова успешен. Играчите ще искат да се докажат пред него, те вече знаят това. Той ще внесе нови идеи, различен начин на игра, нови упражнения в тренировките."

"С Моуриньо нещата стоят по този начин - всеки един трябва да се докаже пред него, завърши №9. - Във всеки клуб съществува йерархия и ако си водещ футболист си мислиш, че имаш правото да си титуляр заради едното име. Но ако не го защитаваш, губиш това право."

Според "Дейли Мейл" годишната заплата на Моу е 15 милиона паунда - близо два пъти повече от тази на Почетино. Португалецът изпреварва Зинедин Зидан (10 млн.) и Юрген Клоп (7 млн.), но остава №2 зад Пеп Гуардиола (20 млн.) по заплащане.

"Тотнъм" не е печелил трофей от 2008 г., когато грабна Купата на лигата с Димитър Бербатов като лидер на атаката. Моуриньо има във визитката си повече купи, отколкото "шпорите" в цялата си история.