Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият здравен министър във втория кабинет на Бойко Борисов - Петър Москов, обяви, че неговата партия „Консервативно обединение на десницата (КОД)“ ще бъде различна от ГЕРБ и алтернативата, която се предлага вдясно.

В интервю пред бТВ Москов, който беше изключен от ДСБ заради желанието си да запази министерския пост през 2016 г., разкритикува управляващата коалиция и посочи, че ще се бори за гласовете на онези 300 хиляди десни избиратели, които са оттеглили подкрепата си от партията на Бойко Борисов.  

Москов цитира части от декларацията на първото заседание на Националното ръководство на КОД, проведено след излизането на съдебната регистрация на партията. 

„КОД ще работи за формиране на силна и идеологически единна дясна политическа формация, различна от ГЕРБ“, се казва още в първото изречение на документа. 

 

"В ГЕРБ познанието за същностната функция на държавата отсъства. Има липса на политическа воля, защото приоритетите на държавата са други. Г-н Борисов е казал, че основната му цел е да построи магистрала "Хемус" и не иска допълнителни главоболия по време на строежа", коментира Москов пред бТВ.

Той обясни, че амбицията на КОД е „да се превърне в незаобиколим фактор при съставяне на десни мнозинства в общинските съвети и националния парламент“.

По думите на Москов формацията е алтернатива на очевидния провал на либералните, социалистически и зелени доктрини, превърнали живота ни в постоянен експеримент. 

"Не общувам с т.нар. десни. Нямам намерение да ги коментирам, имат собствените си поддръжници. Местните избори обаче казват това - ГЕРБ губи вдясно, а тези гласове не се преливат в десницата", каза Москов.

И добави, че хората не искат промяна, каквато се пропагандирала от партиите на последните избори, а искали да се запази това, което е било досега, и да е ясно накъде се върви.

В партийната декларация, разпространена от пресцентъра на КОД, също е записано, че досегашните партийни идеологии са „базирани на социално инженерство, което цели да промени човека, така че да се впише в ролята, която му е отредена в утопичните представи на идеолозите“.

За разлика от тях смислената дясна политика приема хората с техните различия и  се опира на реда, справедливостта, нормата, разума и работещите решения“, се казва още там.

Затова КОД си поставя за цел да работи за:

-    възстановяване на държавността, реда и личната сигурност;
-    връщане на икономическата свобода;
-    налагане на консервативен социален модел, основан на личната отговорност;
-    защита на християнските ценности и българската културна идентичност.

Също така от новата формация определят като „недопустимо взаимодействието с БСП, ДПС и "Атака“.

От думите на Петър Москов стана известно, че ще разчитат на фирми да даряват за финансирането на партията, което се позволява и с последните промени в изборното законодателство.

Коментари

Калин

Хайде да припомним за някой от последните проекти : Движение ″България на гражданите″ Движение 21 Баста Нормална държава Ред, законност и справедливост ЛИДЕР Българска пролет Движение Гергьовден ГОР ГОРД Възход ССД Глас Народен България без цензура Движение „Да, България!“ АБВ ВОЛТ Демократична България КОД Няма такава държава КОД Ако има нещо с което сме начело на всички останали държави по света - това са новите ни политически проекти. Както вървят нещата, след време, зад всеки българин ще има по един политически проект.

Абе Москов!

Имаш хубава професия, имаш добита известност и доказани способности в докторския бизнес. Гледай си тази работа, а за политиката забрави. Ти загуби всякакъв авторитет, в момента в който реши да останеш с Борисов.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Ако не беше тая простотия

Ако не беше тая простотия "закита на християнските ценности", можеше и да си помисля. И изобщо, крайно време е г-да десните (които и да са те) да изхвърлят навсякъде от партийните си документи дебилщината "християнски ценности" и да я зяменят с "общочовешки ценности".
 's picture

Petyo9

Това ми намирисва

на ново политическо ГМО създавано от ГЕРБ. Петър Москов беше зам. председател на истинската десница, избяга оттам за да се гепи за шлифера МУ и да легитимира престъпното МУ управление. С това предателство попари ВСИЧКИ десни хора, всички демократично мислещи и демократично настроени хора. Кой ще повярва на политик на когото брадвата му не сече на едно и също място? Ще "повярват" мнозина бездарни кариеристи, службогонци и ренегати, но кой РАЗУМЕН човек ще повярва?
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Има потенциал

в този проект и е интересно как ще се реализира. Определено има нужда от такава дясна партия.
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

умните

и нравствени хора знаят кога са се поакали и спират. Но при Москов не е така.
 's picture

Иван Митев

За подсигуреният партиен провал

Сега партиите осъществяват своята дейност при централна банка, която неправилно емитира пари. При наличие на фаталната грешка на централната банка, при всякакъв начин на работа на партиите е с нарастващи щети. При запазване на банковата грешка, колкото по-добре работят партиите за постигане на икономически растеж – толкова повече са нанесените щети. Тези щети подсигуряват провалът на министър-председателя Бойко Борисов. За успешна партийна дейност за устойчив държавен просперитет е необходимо централната банка правилно да емитира пари.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

две гарги си летели, едната

две гарги си летели, едната завила наляво, другата лилаво
 's picture

Бобо

мюрето

Москов не разбра , че е поредната салфетка на Бацко , още му стоят лигите на Винетуто по гърба . Същата е ролята на младежа Бонев в общинския съвет ... на салфетка .
Симона Андреева's picture
Симона Андреева
Симона Андреева

Пепи,Пепииии...!

Пепи,Пепииии...! Много си нагъл в лъжите си! 4000 учередителя!? От къде ги събра бе Пинокиооо??? Носът ти е станал,като клюн бе човече!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.