Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Кое отворено писмо? На кой да се извиня?"

Така Иван Гешев отговори на репортери в Русе на въпрос притеснява ли го позицията, подписана от над 100 (вече) съдии, които настояват за извинение от министър Данаил Кирилов и апелират дори за дисциплинарно дело срещу самия Гешев заради реплките им по врме на прегласуването му за главен прокурор в четвъртък.

"Е, какво е поведението ми!? Прочетох, че някой иска да се извиня... Не смятам да се извинявам на някой за това, че този някой няма чувство за хумор." 

 

"Иначе - дай боже и мен така да ме заплашват - че имам блестяща политическа кариера. Вие някакъв проблем в това виждате ли?", обърна се прегласуваният за нов главен прокурор към русенските репортери.

Клуб Z напомня, че острата реакция на обществото и съдиите дойде, след като при избора Дишева заяви, че се чувства пряко заплашена от новия обвинител № 1, който в почивката в присъствието на Сотир Цацаров и Георги Чолаков я "поздравил" и заявил, че я очаква блестяща кариера на общински съветник.

"След пресконференцията след гласуването ми дадох подробно изявление какво е казано, как е коментирано и т.н." (именно там Гешев се оправда, че се е шегувал и че много би се радвал да стане общински съветник, след като му приключи кариерата на прокурор - макар Атанаска Дишева да не е заявявала, че възнамерява да й приключва кариерата на върховен съдия, б.р.), заяви евентуалният бъдещ наследник на Сотир Цацаров.

Тук репортерка се опитва да му зададе въпрос за Цацаров и КПКОНПИ... Но Гешев продължава:

"...А това, което ще кажа, че принципно прочетох, че има становище на Асоциацията на прокурорите в България и колегите коментират, че не биха си позволили по никакъв начин да коментират който и да е избор, който се осъществява от колегите от съда.

А за мен е ясно, ако говорите за тази декларация, че тя е основно на членове на Съюза на съдиите в България." 

Тук го питат и дали не смята, че "предвид настроенията" е трябвало процедурата за главен прокурор да започне отчанало:

- Кои настроения - пита Гешев.

- Протести има засилени - отговаря репортерка.

- Ама вижте, в България винаги има протести за нещо. Това означава, че има гражданска позиция. Хората изразяват мнението си.

Едни харесват процедурата, други не я харесват. Вие смятате, че са големи (протестите, б.р.). Други смятат, че не са толкова големи, че има около 100 души на избора. Въпрос на гледна точка.

Всеки вижда каквото иска. Това, което мога да кажа, е ясно и съм го казвал много пъти. Никой не го интересува каква е Конституцията, какви са законите. Проблемът е, че една група политико-олигархична и т.н., която се притеснява от закона, защото няма практиката да спазва закона, просто не иска да има избор, който на нея не й харесва."

Той каза още:

"Някои от тези, които протестират, искрено вярват по някакви причини, че са прави - ок, не мога да им забраня. Други просто защитават определени засегнати от работата на прокуратурата интереси. Това е цялата работа!"  

И обобщи, "за да е ясно" на журналистите:

"Няма как един прокурор всички да го харесват! Няма как един главен прокурор всички да го харесват! Ако мен ме харесват като главен прокурор, значи нещо не е наред. Защото работата на прокурора е да прилага закона в наказателното преследване."

Той описа ефекта от работата си така:

"Сещате ли се какво е правила Специализираната прокуратура преди 2016 г. (когато го пратиха там, б.р.) и че съществува въобще? Не се сещате! А сещате ли се каква е СЕГА Специализираната прокуратура? И това не е самохвалство - това е констатация!"

Той обобщи, че на протеста срещу него при избора му втория път са били 60-80 души (но пропусна, че първия път при същинското гласуване бяха над 1000, б.р.).

"Аз, ако си събера приятелите, семейството - ще изкарам 100-200 души", пресметна сигурният нов главен прокурор.

Гешев направи изявлениятя си на Дунав мост по повод отчетена голяма пратка наркотични вещества.

Заловени са голямо количество наркотици в български микробус при опит да напусне България. В операцията освен митнически служители и прокуратурата се включва и ГДБОП. Водачът е 56-годишен мъж, който е задържан за 72 часа. При щателна проверка са открили тайници, в които са били укрити 184 пакета с хероин. Стойността на стоката е над 3 млн. лева. Тя е пътувала вероятно за Западна Европа.

Ето и изявлението му едно към едно пред журналистите в Русе:

 

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А!!!

Ма ний твоичките 100-200 човека ги видяхме.. Не само на контрапротестите за теб.. Ами и на стадионо... Баш платени "протестиращи" за теб бяха наети.. Няма да се пънем да ги търсим и на Орлите - га с макиажната кръв беа вапцани... Ама ти си са чуствай горд.. От "ТИ си го избра" до "АЗ СИ ГО НАЗНАЧИХ" си са издигнал..

ДПС робство

Така е, твърде видно е всичко. И това, което милиционерчето на Ахмед Доган нарича хумор няма нищо общо с хумора. 100% сплашване си беше. Къде му е смешното - "ако не слушкаш можеш да смениш поста" хаха голям смях. Това сигурно дебилите наричат тънък хумор. Робите получават, това което заслужават. Търпи робе само в това те бива.

Калин

Хайде стига с това тъпо шоу ! Дишева да и леят куршум ! Става дума дали ще се спазва закона или ще се правим на ощипани ! Лозан Панов нарече Гешев , че е човек " без емоционален баланс", и Гешев ли да иска извинение от Панов ? Пет души професори по конституционно право излязоха по телевизията и казаха, че законът е спазен и всякакви "врътки" около избора са безсмислени и контрапродуктивни. Така, че президентът трябва да подпише указа за назначаването на Гешев, за да се сложи край на всички циркаджилъци !

ей калинко

Ти май си твърде тъп за да осъзнеаш какъв е проблемът или си поредния платен трол на статуквото. Не е до това дали е спазен законът при гласуване, а че се избира неподходящ човек за най-ключовия пост без да се предлага каквато и да било алтернатива. Тоя нито има достойнство, нито морал нито е културен, нито е бил ефективен през годините. От простак ли се нуждаем и за този ключов пост? Отделно по случая КТБ доказа, че е поръчково момче замазващо кражби за милиарди.
 's picture

Бобо

Гешката

Абе то и Гешката май е опепиран от чуство за хумор , тепърва ще му гледаме сеира и чуството за хумор , черното де .....
ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Според някои

Гешев трябва да се извини , да подаде оставка и да влезе в манастир . Добре , че не искат да бъде разстрелян...
Калина Христова's picture
Калина Христова
Трайчо Костов

А за #KOЙ какво е мнението на Гешев

Не разбрах Гешефт дали продължава да поддържа мнението си за другия(Главен) Оли-гарх другарчето му Пеевски? А именно, че е чист като сълза? Това е главният въпрос, на който Гешев трябва да отговори...Ако има д**е? Ама няма. Защото Той си го избра.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.