Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германското правителство прие закон за борба с климатичните промени. Той предвижда въвеждането на такса за отделяне на СО2 в транспорта и при сградите. Също така с него ще бъде намален ДДС върху билетите за влак, а ще бъде вдигната цената на самолетните билети за вътрешни полети. Предвижда се субсидиране на санирането на сгради и на разходите на хора, отиващи на работа с транспорт.

С този закон Германия се задължава да похарчи 54 милиарда до 2023 година, с които да намали вредните си емисии. Целта е през 2030 година те да са 55% от нивото им от 1990 година.

Същевременно стана ясно, че въпреки навлизането на Европа в рецесия, Германия и тази година ще завърши с бюджет с черна нула, тоест без никакви дългове, а дори с излишъци. В края на годината бюджетът ще има излишък от 10 милиарда евро повече от очакваното. Това се дължи на добрите постъпления от данъци, както и на ниските лихви. Причина за попълването на бюджета е покачването на покупателната стойност на германците, което носи и доход от ДДС. Другото обяснение е в покачването на заплатите, което увеличава и данъчната тежест върху им.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.