Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В стотици населени места и в десетки райони в страната утре ще се проведе втори тур.

Това показват окончателните данни на база 100% обработени протоколи на Секционните избирателни комисии, съобщава Централната избирателна комисия (ЦИК).

- В 196 общини ще се произвежда втори тур в поне едно населено място;

- В 105 общини ще се произвежда втори тур за кмет на община;

- В 18 града, които са областни центрове ще се произвежда втори тур за кмет на община;

- В 441 кметства ще се произвежда втори тур за кмет на кметство;

- В 31 района ще се произвежда втори тур за кмет на район.

Бюлетината за всеки съответен избор утре ще е по-къса. По тази причина от ЦИК съветват избирателите да я сгънат още веднъж, след поставянето на втория печат от членовете на секционните комисии и преди пускането в урната - за да се гарантира максимално тайната на вота.

Опцията "Не подкрепям никого" съществува и за балотажа. Тя влияе на избирателната активност, въпреки че гласоподавателят е преценил да не дава подкрепа за някой от кандидатите, тъй като бюлетините, в които това квадратче е попълнено, се считат за действителен глас.

Коментари

Да, да, даваха по телевизора вече.

Жандармерията и полицията са готови да носят чували, както когато "избраха" Роската Плювналиев. И както става на всеки друг гербав избор. Мутрите правят "избори".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.