Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се опита да влезе в зала "Арена Армеец", където ОИК-София приема изборните книжа, протоколите от секционните избирателни комисии от гласуването в София и чувалите с бюлетини.

Сидеров, който бе кандидат за кмет, но спечели според данните от екзитпол около 1,6% от вота, е придружен и от депутата и зам.-председател в партията Десислав Чуколов и други.

Според Нова тв причината за появата на лидера на "Атака" и компания е сигнал от кандидат за районен кмет от партията, който не е бил допуснат. 

Сидеров попита полицай пред залата наистина ли е полицай. Той и Чуколов твърдят, че единият в качеството си кандидат, а другият - като народен представител, имат право да бъдат в "Арена Армеец" за преброяването на вота. Чуколов дори заявяви, че "това е карта на народен представител" и това значи, че не може да бъде спрян. Появявали се "съмнения", че хората, които ги спират, не са полицаи.

Сидеров също е депутат, въпреки че в края на кампанията подаде заявление за оставка в парламента. Тя обаче първо трябва да бъде гласувана. Това може да стане в сряда, когато парламентът трябва да заседава. Преди това обаче няма законова пречка оставката да бъде оттеглена. По-рано днес той каза, цитиран от БНТ, че няма да го направи.