Семплата жилетка, която носи фронтменът на Nirvana Кърт Кобейн по време на "онзи акустичен концерт" на бандата - MTV Unplugged - е най-скъпата жилетка в света на рока и грънджа. Дрехата бе продадена на търг за 334 хил. долара, съобщи "Гардиън". 

Жилетката в цвят бледо каки, изработена от мохер и акрил от марката "Манхатън" бе сред артикулите на двудневен аукцион за предмети от историята на рок музиката. Мястото на събитието бе "Хард Рок Кафе" в Ню Йорк. Според аукционната къща Julien's дрехата на Кърт е една от най-популярните в музикалната история. Сред най-популярните живи изпълнения в рока е и самият кондерт, на който фронтменът на Nirvana я носи. Акустичното свирене на бандата за MTV Unplugged е записан в студията на "Сони Мюзик" пред публика едва пет месеца преди Кобейн да се самоубие на 5 април 1994 г..

Албумът, който документира това много интимно изпълнение, е издаден четири месеца след смъртта на музиканта.

Дори китара на легендарния музикант от тъжния така нареен "Клуб 27" не достигна цената на жилетката. Музикалният инструмент Fender, създаден специално за Кобейн през 1993 г. и използван по време на турнето на групата In Utero, бе също сред продадените предмети от търга. Китарата е тюркоазена на цвят, създадена за левичар, какъвто /е вокалът на Nirvana, бе продадена за 340 хил долара. Преди това тя бе сред експонатите в Залата на рокендрол славата в продължение на няколко години.

В комплект с китарата върви и писмо, написано на ръка от съпругата на музиканта Къртни Лав, в което се казва, че това е бил един от любимите му инструменти.

Да си припомним малко от великия концерт, на който Кърт носи най-скъпата жилетка в историята на рока: