"Лудогорец" загуби от "Еспаньол" с 0:1 в третия кръг на Лига Европа. Това е първо поражение за единствения български представител в групите на евротурнирите. Шампионът ни отстъпи първото място в гр. Н на испанския отбор, който събра 7 точки, а "Лудогорец" има шест.

Станислав Генчев записа първа загуба начело на тима от Разград. Предпоследният в Ла Лига се оказа твърде силен за "Лудогорец", макар и дошъл в България без някои от най-добрите си футболисти. Други пък останаха на скамейката.

Виктор Кампусано вкара в 13-ата минута. Нататък "орлите" бяха много затруднени от активната "висока" преса на гостите - типична за почти всички испански отбори. 

Играчите на "Еспаньол" отнемаха топката още в половината на своте съперници и организираха опасни акции. На отсрещната врата Лопес нямаше работа. По-интересно пред него стана в края на полувремето, когато тимът на Генчев все пак успя да го застраши при статични положения.

Пролича отсъствието на контузения Клаудиу Кешеру. 

След почивката "Лудогорец" опита да заиграе по-бързо, по-активно по фланговете и да изнесе играта напред. Получаваше се по-добре, отколкото през първата част, но не достатъчно, за да се стигне до чисти голови възможности. Поне до средата на второто полувреме.

В 71-ата минута Антон Недялков все пак успя да пробие защитата на каталунския тим отляво и отправи удар, но вън от рамката. Това бе най-добрият шанс на домакините до момента. В 79-ата Мавис Чибота имаше подобна ситуация.

В тези минути "Лудогорец" все пак успя да притисне "Еспаньол". Получи статични положения - но само толкова.

В 88-ата капитанът на испанския отбор Хави Лопес беше изгонен заради втори жълт картон - и двата бяха заработенни за броени минути. Финалният натиск на "Лудогорец" не доведе до нищо.

В другия мач от групата "Ференцварош" победи ЦСКА (Москва) с 1:0 в руската столица и вече е с 4 точки. ЦСКА е с нулев актив.

След две седмици домакинствата от днес се обръщат - "Лудогорец" гостува в каталунската столица.